Banner

Etiketler: marmaray



Arkas Marmaray için sermaye artırdı


Yayın: 06-10-2012
Kategori: Lojistik
Etiketler: arkas marmaray

Arkas Holding, gerek yurtiçinde gerekse Akdeniz ve Karadeniz ülkelerinde gerçekleştirdiği yatırımlar nedeniyle büyüyen iş hacmi ve Marmaray’ın devreye girmesiyle demiryolu taşımacılığında yapılacak yatırımlar çerçevesinde sermaye artırımı kararı aldı.





Demiryolunda hem yatırım hem de trenler hızlandı


Yayın: 22-10-2012
Kategori: Demiryolu

Sivas, Ankara-Bursa Hızlı Tren, Ankara-Eskişehir Hızlı Tren, Ankara-İstanbul Hızlı Tren, Ankara-İzmir Hızlı Tren, Ankara-Konya Hızlı Tren, Ankara-Sivas hızlı tren, Eskişehir-Ankara Hızlı Tren, Eskişehir-İstanbul Hızlı Tren, Genel, Hızlı Tren, İstanbul-Ankara Hızlı Tren, İzmir-Ankara Hızlı Tren, Konya-Ankara Hızlı Tren, Manşet, Marmaray, Sistemler,

 




İstanbul'un dev projeleri



Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "İktidarımıza bile mal olsa yapacağız" dediği, belki de toplu olarak ele alındığında Türkiye'nin en büyük projesi olacak kentsel dönüşüm yavaş yavaş başlıyor...

 




Asrın Projesi MARMARAY


Yayın: 30-11-2012
Kategori: Bir Bakışta

İstanbul’un ulaşım sorununa uzun süreli çözüm sunacak MARMARAY ile Asya-Avrupa kıtaları denizin altından kesintisiz bir demiryolu sistemi ile birbirine bağlanacak. İlk bölümü 2013 yılında tamamlanacak olan MARMARAY ile Londra’dan Çin’e kesintisiz demiryolu sağlanırken ilk yıllarda 1,5 milyon yolcu ve yıllık 3 milyon ton yük taşınacak. Böylece ‘152 yıllık rüya’ gerçek olacak.





Türkiye’nin lojistikte en avantajlı ili yatırım için kaynak arayışında



Ekonomi Bakanlığı tarafından Türkiye’de lojistik avantajı en yüksek il olarak açıklanan Kocaeli, yetersiz altyapı ve yatırımlar nedeniyle bu gerçeği sanayiciler açısından fırsata çeviremiyor. Kentin 10 yıl sonra 200 milyar dolarlık dış ticarete imza atacağına dikkat çeken Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sadece ulaşım altyapısının güçlendirilmesi içim kente bütçeden ayrılan kişi başı harcamanın Türkiye ortalamasına çekilmesini istiyor.





Mars Logistics, Marmaray'ı ihracat yükü için kullanan ilk firma oldu


Yayın: 18-05-2020
Kategori: Demiryolu

Marmaray ile Avrupa'ya ilk ihracat treni hareket etti. Mars Logistics Marmaray hattını uluslararası ihracat yük taşımacılığı için kullanan ilk firma oldu. Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan yaptığı açıklamada, Marmaray hattının kullanımı ile İstanbul’un yük taşımacılığından kaynaklanan sorunlarının kısmen eriyeceği ve daha az karbondioksit emisyonu sağlanarak karayolu taşımacılığının çevresel olumsuz etkilerinin azalacağını belirtti.




Marmaray hattı ile ilk ihracat treni Almanya'ya ulaştı


Yayın: 29-05-2020
Kategori: Demiryolu

Mars Logistics, uluslararası yük taşımacılığında Marmaray hattını ilk kullanan ve Avrupa’ya ulaşan ilk firma oldu. Mars Logistics, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirerek 15 Mayıs tarihinde demiryolu taşımacılığına Marmaray hattını dahil etti. Marmaray ile ilk ihracat treni Almanya’nın Duisburg kentine ulaştı.




Reysaş Lojistik Avrupa’ya Marmaray’dan ulaşacak



Lojistik sektöründe imza attığı ilk’lerle dikkatleri üzerine çeken Reysaş Lojistik, “yarının işi diyerek” ciddi yatırımlar gerçekleştirdiği demiryolu taşımacılığında tarihe geçen bir adıma daha imza attı. Marmaray’dan ilk ihracat blok trenini geçiren şirket, ikinci bir proje için de çalışma yürütüyor. Marmaray’dan geçecek ikinci treni Anadolu’dan kaldıracaklarını belirten Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, filo yatırımına devam ederken, Köseköy’de bulunan terminallerini aktif şekilde kullanıma açacaklarını söyledi. 




OMSAN otomotiv lojistiğinde alternatif çözümlerle konumunu güçlendiriyor



Türkiye’de demiryolu tren işletmeciliği yetki belgesine sahip ilk özel tren işletmecisi olan OMSAN Lojistik, yurt içinde otomobil taşımacılığından sonra yeni bir ilke daha imza attı: Marmaray üzerinden dünyanın ilk kıtalar arası otomobil taşımacılığını gerçekleştirdi. OMSAN Lojistik Genel Müdürü Cömert Varlık, “Marmaray’ın sunduğu güvenli, çevreci ve hızlı ulaşım avantajını kullanarak uluslararası demiryolu taşımacılığına hız vereceğiz” dedi. 




Ekol Marmaray hattından ilk treyler geçişini yaptı


Yayın: 12-12-2023
Kategori: Demiryolu

İhracatçının hayatını kolaylaştıran çözümler sunan Ekol Lojistik, Marmaray hattından ilk treyler geçişini gerçekleştirdi.  Ekol Lojistik, Rail Cargo iş birliğinde blok tren taşımacılığı ile Anadolu yakasından Avrupa’ya Marmaray Tüneli’ni kullanarak ihracat yönünde dorse trenini ilk defa sefere sokan Ekol Lojistik,  bir süre önce de Avrupa’dan Asya’ya ilk treyler geçişini yaptı.