e
Banner

Etiketler: karayolu



Batu’dan Avrupa’ya havadan hızlı karayolu hizmeti


Yayın: 22-05-2013
Kategori: Karayolu

Batu Lojistik, Türkiye-Avrupa hattında havayoluna alternatif olarak devreye aldığı minivan hizmeti ile fark yaratıyor. Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, bu hizmete, Avrupa’nın birçok noktasına 36 ile 40 saat arasında ve aynı araçta 3 tip ürün taşıyabilme ve sistemin aktarma yapmadan kapıdan kapıya teslimat imkanı sebebiyle yoğun bir talep olduğunu söylüyor.




Damla Avrupa'yı Budapeşte’den fethediyor



Budapeşte’de açığı ofisleriyle Avrupa’nın kalbinden dünyaya ulaşan Damla Uluslararası Nakliyat, geliştirdiği operasyonel çözümlerle müşterilerine ekonomik taşıma modelleri sunuyor. Firmanın sahibi M. Korkut Doğan, “Gerektiğinde çift şoför kullanarak ve zamanla yarış halinde yüklerin 3-4 günlük sürelerde alıcı firmalara ulaştırılmasını sağlıyoruz” diyor.




Lojistikte 5 yıllık plan hazır hedef dünyada ilk 15


Yayın: 15-07-2013
Kategori: Karayolu

10. Kalkınma Planı'nda Türkiye'nin 2018'e kadar dünya lojistik sektörü içinde ilk 15’e girmesi ve bölgesel bir üs haline gelmesi hedefleniyor. Önümüzdeki süreçte taşımacılık ve lojistikte, transit taşıma süresinin kısaltılması, hasarsız teslim oranının yükseltilmesi, güvenilirlik ve hız unsurları öne çıkacak.




10. Ulaştırma Şura hedeflerinin ne kadarı hayata geçirildi?


Yayın: 16-07-2013
Kategori: Karayolu

11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası için geri sayım başladı. “Herkes için Ulaşım, Hızlı Erişim” sloganıyla 5-7 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan şurada, Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında 2035 vizyonu belirlenecek.




CO2 salınımında karayolunun sicili daha temiz


Yayın: 17-07-2013
Kategori: Yeşil Lojistik

Günümüzde karayolu taşımacılığının eşdeğer kapıdan kapıya taşımacılık hizmetleri esas alındığında, diğer taşıma türlerine kıyasla CO2 salınımı açısından daha iyi performansa sahip olduğunu belirten IRU Mal Nakliyesi & Sürdürülebilir Kalkınma Daire Başkanı Jens Hügel, sektörün 2030’a kadar ticari eşya/yolcu taşımacılığına ait CO2 salımlarını %30 azaltmak gibi iddialı bir hedefin sahibi olduğunu vurguluyor.




LogiLine Rusya’da hizmet ağını güçlendiriyor


Yayın: 11-12-2013
Kategori: Denizyolu

Genç ve dinamik yapısıyla konteyner taşımacılığına yeni bir soluk getiren LogiLine, yeni hat ve ofisleriyle başta Rusya olmak üzere, tüm BDT ülkelerine yönelik taşımalarda ihracatçı ve ithalatçıların çözüm ortağı olmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 




Logitrans Rusya’yı fethetti Kuzey Avrupa’da atağa geçti


Yayın: 12-12-2013
Kategori: Karayolu

Kurulduğu 1998 yılından beri Rusya, BDT ülkeleri ve Orta Asya bölgelerine yoğunlaşan Logitrans, yeni yatırımlarla Kuzey Avrupa’da da tüm ihracatçı ve ithalatçıların en güçlü lojistik tedarikçisi ve destekçisi olma yolunda adımlarını hızlandırıyor. 




Karayolu ile uluslararası taşımacılık: Güncel bir durum değerlendirilmesi


Yayın: 16-12-2013
Kategori: Karayolu

Şerafettin Aras - Hilal Trans A.Ş. - Yönetim Kurulu Başkanı




BULGARİSTAN TÜRKİYE’NİN KARAYOLU TİCARETİNE GÖZ DİKTİ


Yayın: 06-02-2014
Kategori: Karayolu

Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, Bulgaristan'ın uyguladığı yaptırımı, Türkiye'deki lojistik sektöründen pay alma çalışması olarak nitelendirdi. 




Bulgaristan sınırı kapattı, AB ticareti durdu


Yayın: 11-02-2014
Kategori: Karayolu

Bulgaristan taşımacıları tarafından 10.02.2014 tarihi itibari ile Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarımızın Bulgaristan karşılığı olan Kapitan Andreevo ve Lesovo Sınır Kapıları Bulgar Taşımacılar tarafından tüm giriş ve çıkışlara kapatıldı. Bulgar taşımacılarının bu korsan eylemi ile Türkiye’den Bulgaristan’a hiçbir ülke aracı giremezken, tüm TIR girişleri durdurulmuş oldu.