e
Banner

Etiketler: udhb



Global operatörler için en güvenli liman Türkiye oldu



Dış ticarette denizyolunun parasal değer olarak payının son 13 yılda %250 artışla 199 milyar dolara yükseldiğini vurgulayan Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, “Dünyanın önde gelen liman terminal operatörleri Marmara Denizi başta olmak üzere, Mersin, Aliağa ve İzmit Körfezi’nde önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Ayrıca dünyanın sayılı konteyner operatörlerinin uğrak sayılarını arttırmaları, ülkemizin gittikçe bölgesinde bir lojistik ve transit merkezi olduğunun göstergesidir” dedi. Şevli, 2023 için konteyner elleçleme kapasitesinin 32 milyon TEU'ya, Türk sahipli deniz ticaret filosunun tonaj bazında 50 milyon DWTye çıkarılması hedefini ise yineledi. 




Borusan Lojistik Eko Liman Sertifikası’nı Bakan’ın elinden aldı



Borusan Limanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan “Yeşil Liman/Eko Liman” sertifikası aldı. 




Bakan Arslan: Bölgenin yakıt ikmal merkezi haline geleceğiz


Yayın: 30-06-2017
Kategori: Denizyolu

 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk boğazlarından uğraksız geçiş yapan gemilerin zorunlu gereksinimlerini karşılamak üzere bekleme sürelerinin 2 günden 7 güne çıkarılmasına ilişkin hukuki sürecin tamamlanmak üzere olduğunu, en kısa sürede uygulamaya geçirilerek bölgenin yakıt ikmal merkezi haline getirilmesinin önü açılacağını söyledi.




Demiryollarına 13 yılda 60 milyar TL yatırım yapıldı


Yayın: 13-07-2017
Kategori: Demiryolu

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, demiryollarında 2003 yılından bu yana hiçbir alan ihmal edilmeden bütünlüklü ve diğer ulaşım modlarıyla entegre bir kalkınma hamlesi sürdürüldüğünü, bu kapsamda konan hedeflerin hayata geçirilmesi için 13 yılda demiryolu sektörü ve raylı sistemlere yapılan yatırımın 60 milyar TL’yi bulduğunu söyledi.