Yıllık uluslararası taşıma kapasitelerinin yüzde 20’sini otomotiv sektörünün oluşturduğunu vurgulayan Boltas Stratejik Planlama Grup Müdürü Levent Özkuşçu, gerçekleştirdikleri özel yatırımlarla otomotiv endüstrisine çevreci, maliyet etkin, hızlı ve güvenli çözümler sunduklarını söyledi.
Türkiye’de en hızlı büyüyen 100 şirket arasında yer alan Lima Logistics, gelişmiş bölge ağı ile İç Anadolu bölgesinde Lima Ankara ofisiyle fark yaratıyor. Lima Logistics Ankara Bölge İş Ortağı Ahmet Keskin, iş hacimleri içinde yüzde 40’a yakın pay alan otomotiv sektörüne “özel tasarlanmış” hizmetler sunduklarını söyledi.
100 ülkede 500’e yakın mağazası ve online pazar yerleri ile global bir Türk markası olma yolculuğunu sürdüren DeFacto, yılda yaklaşık 188 milyon adet ürün dağıtımı gerçekleştiriyor. Yakaladıkları büyümeyi dinamik ve yenilikçi bir yapıya kavuşturdukları lojistik süreçlerle desteklediklerini vurgulayan DeFacto Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Erkan Yorulmaz, otomatik depo yatırımlarıyla elleçleme süreçlerinde maksimum verimlilik düzeyine ulaşırken, alternatifli teslimat seçenekleri, “Direct Shipment”, “Local Sourcing” gibi modellerle sevkiyatta maliyet ve hız avantajı kazandıklarını söyledi.
Sektörde 20. yılına yaklaşan Logitrans Lojistik, yaptığı kapsayıcı sürdürülebilir lojistik yatırımlarına bir yenisini ekleyerek IATA belgesini almaya hak kazandı. Logitrans Lojistik Havayolu Yöneticisi Şafak Reçel, 2024 yılını IATA belgesi almanın ayrıcalığı ile yüzde 400 gibi total bir büyümeyle kapatacaklarını söyledi.
Küreselleşme yolunda önemli adımlar atan TALAY Logistics, otomotiv sektörünü uluslararası arenada intermodal taşımalarının yanı sıra deniz yolu, hava yolu ve kara yolu taşımacılık çözümleriyle de destekliyor. Talay Logistics Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Altıparmak, “Avrupa’daki yaygın ağımız ve güçlü altyapımız sayesinde Ro-Ro ve demir yoluna entegre taşımalar yapıyoruz. Böylece minimum karbon salımıyla müşterilerimizi Avrupa Yeşil Mutabakat kapsamında da avantajlı hale getiriyoruz” dedi.
NGL Logistics Kurucu Ortağı Ferhat Emanetoğlu, şirketlerinin iş gücünü güçlendirme ve çeşitlendirme konusundaki kararlılığını vurguladı. Emanetoğlu, "Sürdürülebilir bir geleceğin güçlü ve çeşitli bir iş gücü ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda, genç istihdamı ve kadın iş gücünü desteklemek adına çeşitli stratejiler uyguluyoruz" dedi.
Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo, IATA Akıllı Tesis Operasyonel Kapasite Sertifikası (IATA SFOC, Smart Facility Operational Capacity Certification) aldı. SMARTIST Terminali için elde edilen sertifikasyon, Turkish Cargo operasyonel prosedürlerinin IATA Regülasyonlarıyla (IATA Kargo Elleçleme Kılavuzu, Tehlikeli Maddeler Regülasyonları, ULD Regülasyonları, Sıcaklık Kontrol Regülasyonları, Canlı Hayvan Regülasyonları ve Bozulabilir Kargo Regülasyonları) uyumlu olduğunu doğrulamaktadır.
İsveç merkezli küresel lojistik şirketi InterEast Logistics, ihracatın hızlı arttığı İskandinav ülkelerine, Türkiye’nin sınır kapısı çıkışından itibaren 5 günde ulaşacak bir sistemle hizmet veriyor. Şirketin Türkiye Ülke Müdürü Murat Kaya, Türkiye sınır kapısından Avrupa’ya geçen aracın, Romanya ve Polonya’da bir nevi “oyuncu değişikliğiyle” sürücü değiştirerek İskandinavya’ya yükünü 5 günde teslim edebildiğini belirtti. Böylelikle sürücüler dinlenme süreleri geldiğinde yerini başka bir sürücüye bırakıyor, taşıma süresi kısalıyor.
Mars Logistics ve Lojistik Derneği (LODER) iş birliği ile bu sene 21.’si düzenlenen, bütün üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nın finalistleri belli oldu.