e
Banner


Daimler Truck, karbon nötr odaklı ürünlerini IAA Transportation 2024'te görücüye çıkardı


Yayın: 16-09-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Daimler Truck, dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA Transportation 2024’te, karbon nötr ulaşımın geleceğine öncülük eden araçlarını, teknolojilerini ve sürdürülebilirlik odaklı çözümlerini sergiliyor.




Avrupa asıllı Çinli Baoli Türkiye’de Hasel ile yaygınlaşıyor


Yayın: 16-09-2024
Kategori: Depolama - Antrepo

KION Group’a ait Baoli markasının EMEA Bölgesi yöneticileri, 2022 yılından bu yana Baoli forkliftlerinin distribütörlüğünü yapan, istif ve iş makineleri sektörünün öncü kuruluşu HASEL’i ziyaret etti. Toplantıda Baoli’nin Türkiye pazarındaki gelişimi ve geleceği konuşuldu. HASEL, Baoli ile 2025 yılında dizel forklift kategorisinde yüzde 2,5, tüm Baoli ürünleri ile yüzde 1 pazar payı hedefliyor.




Arkas Denizcilik, lojistik ve liman yatırımlarına devam ediyor


Yayın: 12-09-2024
Kategori: Lojistik

Arkas, 11 Eylül- 13 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen Logistech Fuarı’nda ana iş kolları olan Denizcilik, Lojistik ve Liman ve Terminal İşletmeleri grubundaki şirketleri ile yerini alarak yeni yatırımlarını duyurdu, hizmetlerindeki yenilikleri tanıttı.  




Otakar e-ATLAS'ın ilk satışı gerçekleştirildi


Yayın: 10-09-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ticaretin yükünü hafifleten ATLAS kamyon ailesinin yeni üyesi, yüzde 100 elektrikli e-ATLAS’ın ilk satışını gerçekleştirdi. Bu satışla Otokar, Türkiye’de ilk elektrikli hafif kamyon satışına da imza atmış oldu. Daha sessiz trafik, daha temiz bir çevre ve daha yüksek verimlilik için geliştirilen Elektrikli Atlas, Standart Katı Atık şirketinin filosunda çöp toplama kamyonu olarak hizmet verecek.




İsveç’ten yola çıkan Scania’nın elektrikli kamyonu 3300 km'lik yol kat ederek Türkiye'ye ulaştı


Yayın: 10-09-2024
Kategori: Ticari Araçlar

İsveç'in Södertälje kentinden tamamen elektrikli Scania 40R ile yola çıkan kadın sürücüler 3 bin 300 kilometrelik yolculuk sonunda Türkiye’ye ulaştı. Bu tarihi yolculuk 13 gün sürdü. Seyahat boyunca İsveç, Polonya, Çekya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere toplam 8 ülke kat edildi. 




HASEL, Aksa Akrilik’in güvenlik etkinliğinde Linde X30’u tanıttı


Yayın: 10-09-2024
Kategori: Depolama - Antrepo
Etiketler: aksa forklift hasel

İstif ve iş makineleri sektöründe öncü HASEL, Aksa Akrilik ISG yönetimi tarafından Yalova’da Aksa Akrilik tesislerinde düzenlenen etkinliğe, güvenlik sistemleri ile donatılmış Linde X30 ile katıldı.




Arvato Lojistik'ten otizmli bireylere istihdam desteği


Yayın: 10-09-2024
Kategori: Lojistik

Tohum Otizm Vakfı ve Arvato Lojistik, otizmli bireylerin çalışma hayatında yer almasına yönelik projenin hayata geçirilmesi için iş birliği protokolü imzaladı. Bu proje ile otizmli bireyler Arvato Lojistik bünyesinde istihdam edilecek.




Medlog Lojistik’ten Aliağa’da yeni depo yatırımı


Yayın: 09-09-2024
Kategori: Lojistik

Medlog Lojistik, Türkiye'nin stratejik noktalarından biri olan İzmir Aliağa’da yeni deposunu açtı. 




Alp Özler Lojistik’ten spora büyük destek!


Yayın: 09-09-2024
Kategori: Lojistik

Alp Özler Lojistik, Kapadokya Rallisi ve Kurtuluş Yolu Bisiklet Turnuvası gibi organizasyonlara sunduğu lojistik servislerle spora ve sporcuya desteğini sürdürüyor. 




Eyüp Bartık: “Avrupa’ya makine de taşıyoruz, baklava da”


Yayın: 09-09-2024
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörünün öncü kuruluşu Eyüp Lojistik’in Avrupa ülkelerine yönelik kurye taşımacılığı kapsamında başlattığı Yük Taksi uygulaması geniş ilgi görüyor. Her gün Gaziantep’ten düzenli şekilde hareket eden 12 araçla Avrupa’ya 240 sefer düzenleniyor. Araçlara komple yük olarak teslim alınan gönderiler üç günde; parsiyel olarak alınan yükler ise beş günde Almanya, İspanya, İngiltere dahil bütün Avrupa ülkelerindeki transfer merkezlerine ulaştırılıyor. Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Yük Taksi ile çeşitli evraklar, tekstil, makine, ambalaj, gıda, geniş ve ağır tonajlı yüklerin yanı sıra Gaziantep’in geleneksel tadı olan baklavayı da sıklıkla taşıyoruz. Gurbetçilerin memleket özlemini de böylece gideriyoruz” dedi.