e
Banner

Etiketler: kadın



Alışan Lojistik fırsat eşitliğini şirket politikası ile destekliyor


Yayın: 19-03-2020
Kategori: Lojistik

Kadınların iş yaşamında karşı karşıya kaldığı sorunlara yönelik Toplumsal Cinsiyet Politikası, Fırsat Eşitliği Politikası ve  Şiddete Sıfır Tolerans Politikası ile Alışan Lojistik’te uzun süreden bu yana bir şirket politikası oluşturduklarını belirten Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, Birleşmiş Milletlerin küresel bazda yürüttüğü Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza atan ve onları rehber edinen tek lojistik şirketi olduklarını söyledi.






Kadınlara yönelik önyargılar kalktığında şartlar eşitlenecektir


Yayın: 20-03-2020
Kategori: Lojistik

İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olan Batı Nakliyat Genel Müdür Yardımcısı Ebru Metinoğlu Demirel, “Kadınların iletişim, problem çözme ve stres yönetimi gibi yetkinliklerinin yüksekliğinden dolayı lojistik sektöründe çok başarılı olduklarını” söylüyor. Demirel, bilgi, sorumluluk, adalet ve liyakatin değerlendirildiği bir iş ortamında yöneticinin ya da çalışanın cinsiyetinin ikinci planda kalacağını vurguluyor.




Sorunları cinsiyet ayrımcılığı ile değil akıl yolu ile çözmeliyiz


Yayın: 21-03-2020
Kategori: Lojistik

Dachser Türkiye’nin Genel Müdürü Gökçen Atalayer, lojistiğin erkek-kadın ayrımı kabul etmeyen, sektörün her alanında oyunun kuralına göre oynanması ilkesine dayalı bir meslek olduğunu belirterek, “Kadınlar zor çalışma koşullarına rağmen işlerini titizlikle yapıyorlar ve bence her sektöre olduğu gibi lojistik sektörüne de çalışanlarımın tabiriyle “Kadın Eli” değmesi gerekiyor.“ diye konuştu.




Lojistik sektörünün dinamizmi beni cezbetti


Yayın: 23-03-2020
Kategori: Lojistik

Tıp mı, hukuk mu mimarlık mı derken kendini lojistik sektöründe bulan Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, “Fırsatlar ve koşullar bu sektöre girişimi sağladı. Ancak lojistik sektörünün dinamizmi ve geniş çalışma alanı beni cezbetti. Lojistik sektöründe mutfağınızda malzeme olarak tüm dış ticaret, alan olarak ise tüm dünya var. İyi bir aşçı iseniz orijinal ve lezzetli sonuçlar çıkartmak için sonu gelmez fırsatlar elde ediyorsunuz.” diye konuştu.




İş hayatında kadın olmayı zorluk olarak görmedim


Yayın: 22-03-2021
Kategori: Lojistik

Borusan Lojistik'te Forwardingden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esen Öz Tekayak, turizm yerine lojistik sektörünü seçen, kariyer yolculuğu boyunca “bilmiyorum, öğretebilir misiniz” demekten hiç çekinmeyen, yönetici olmak yerine rol model, öğretici ve arkadaş olmayı tercih eden başarılı bir iş kadını. Sektörde 23 yıllık bir tecrübeye sahip Öz Tekayak, “İş hayatında hiçbir zaman kadın olmayı bir zorluk olarak görmedim” dedi. 




Alışan Lojistik voleybolda kadını desteklemeye devam ediyor



Alışan Şirketler Grubunun lokomotif şirketi Alışan Lojistik, son olarak Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası sonucu dördüncü kez Dünya Şampiyonu olan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nı çatısı altında barındıran VakıfBank Spor Kulübü’nün yeni dönemde de sponsoru oldu.




Mercedes-Benz Türk eşitliğe yatırım yapıyor


Yayın: 08-03-2022
Kategori: Ticari Araçlar

Mercedes-Benz Türk, işe alımdan kariyer fırsatlarına kadar her alanda kadınlara yönelik fırsat eşitliği, güven ve kapsayıcılık ilkelerini içeren programlarıyla cinsiyet eşitliği farkındalığını topluma anlatmaya yatırım yapıyor.  




UTİKAD ve WİLAT kadın için güçlerini birleştirdi


Yayın: 09-03-2022
Kategori: Lojistik

UTİKAD ile WiLAT (Women in Logistics And Transport) arasında iyi niyet ve iş birliği protokolü imzalandı. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy ve WiLAT Yönetim Kurulu Başkanı Berna Akyıldız tarafından imzalanan protokol ile lojistik sektöründe “kadın” odaklı çalışmalar için karşılıklı fikir alışverişi ve iş birliği yapılması kararlaştırıldı.




Lojistiğin en zor kulvarında başarı hikayesiyle ilham veriyor


Yayın: 22-03-2022
Kategori: Lojistik

Öznakliyat Proje ve Ağır Nakliye Direktörü Ceyda Şen Karaman, lojistikte hem alan hem de kadın olarak çalışmanın en zor olduğu ağır nakliye ve proje lojistiğinde başarıyı yakalayan yöneticilerden. Cinsiyet eşitliği konusunda Z kuşağından ümitli olduğunu vurgulayan Karaman, sektörde kadının, niceliğin yanı sıra nitelik olarak eğitim ve iş güvenliği konusunda da kısa zamanda uzun yol kat edilmesine katkı sunacağını söyledi. 




Galata Taşımacılık kadın liderleriyle el yükseltiyor



BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Sözleşmesi’ni imzalayarak eşitlikçi çalışma ortamı yaratma hedefine bir halka daha ekleyen Galata Taşımacılık, yaklaşık yüzde 50 kadın çalışan, yüzde 80 kadın yönetici oranına sahip. Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Vittorio Zagaia,“Başarımızın temelinde kadınlar çok önemli bir yere sahip” dedi.