e
Banner

Etiketler: lojistik



Gözler Afrika lojistik pazarında


Yayın: 02-03-2013
Kategori: Dünyadan

Afrika’da lojistik harcamaları 2016’da yüzde 38.4 artışla 28.8 trilyon dolara ulaşacak.




Gefco artık Dubai’de


Yayın: 02-03-2013
Kategori: Dünyadan

Fransız lojistik devi Gefco, Dubai’deki ofisinin açılmasından sonra Suudi Arabistan ve Umman’da ofis açma, Katar’da da işbirliği imkanları arayışına gireceğini açıkladı.





Rus limanlarında DTÖ hareketliliği



Rusya’nın Ağustos 2012’de Dünya Ticaret Örgütü’ne katılması, Rus limanları ile yapılan konteyner taşımacılığına da büyük ivme kazandırdı.




SDV’nin Almanya’daki ilk hibrid kamyonu yollarda



Daha yeşil bir dünya için Almanya’daki ilk hibrid aracını hizmete alan SDV’nin tercihi Mercedes-Benz Atego BlueTec® Hybrid kamyon oldu. Araç Eurocopter şirketinin operasyonlarında kullanılacak ve yılda 60 bin km yol katedecek.




2012’nin TOP 25 Forwarderı ne kadar taşıdı?



İlk 5’i sırasıyla DHL, Kuehne + Nagel, DB Schenker, Panalpina ve CEVA’nın paylaştığı TOP 25 Freight Forwarder listesinde 2012 yılında lider forwarderların taşıma hacimleri de ortaya kondu.




Kuehne + Nagel’da büyük şok!



Deniz konteyner taşımacılığında Kuehne + Nagel’in dünya lideri olmasının mimarı olarak kabul edilen Reinhard Lange sağlık sorunları sebebiyle Kuehne + Nagel’daki CEO’luk görevini bırakıyor.




Çin Yeni Yılı hava kargo hesaplarını altüst etti


Yayın: 04-03-2013
Kategori: Havayolu

2012’de Ocak ayına denk gelen ve ihracata çalışan Asya fabrikalarının bir hafta boyunca tatil yapmasına sebep olan Çin Yeni Yılı, 2013’te Şubat ayına denk geldiği için Ocak-Şubat aylarını bir önceki yıla oranla karşılaştırmayı zorlaştırdı.




Yargıtay: Uluslararası TIR şoförleri asgari ücretle çalıştırılamaz!



Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, sonuçlandırdığı bir davada uluslararası TIR şoförlerinin asgari ücretle çalıştırılamayacağına hükmetti.




Türkiye'deki Agility Lojistik artık Albarelli’ye raporlayacak


Yayın: 05-03-2013
Kategori: Lojistik

Global lojistik şirketi Agility, Güney Avrupa Bölge Müdürü olarak Pietro Albarelli’yi atadı. Albarelli Türkiye de dahil toplam 10 ülkeden sorumlu olacak. Türkiye’de firmayı temsil eden Agility Lojistik de artık Pietro Albarelli’ye raporlama yapacak.




CEVA, Macintosh Retail Group ile anlaştı


Yayın: 06-03-2013
Kategori: Dünyadan

Macintosh Retail Group NV (MRG) Grubu’na bağlı, Brantano UK ve Jones Bootmaker firmalarının lojistik faaliyetlerinden CEVA sorumlu olacak. CEVA bu anlaşma çerçevesinde her yıl 22 bin teslimat ile 8,5 milyon çift ayakkabı taşıyacak.