e
Banner

Etiketler: dto



DTO'da seçim maratonu başladı


Yayın: 14-01-2013
Kategori: Denizyolu

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, 15-30 Mart tarihlerinde yapılacak olan DTO seçimlerinde isteyen herkesin aday olabileceğini belirterek, "Buyurun, hodri meydan" dedi.





Rus limanlarında DTÖ hareketliliği



Rusya’nın Ağustos 2012’de Dünya Ticaret Örgütü’ne katılması, Rus limanları ile yapılan konteyner taşımacılığına da büyük ivme kazandırdı.




İzmir yeni limanlarla konteyner kapasitesini katlayacak



Deniz ticaretinin artık Ege’nin değişen ve gelişen yüzünde hak ettiği yeri almaya başladığını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Alsancak, Aliağa, Nemport ve Ege Gübre’nin yanı sıra inşası devam eden Çandarlı ve Petkim limanlarının tamamlanmasının ardından İzmir’in konteyner kapasitesini katlayacağını söyledi. 
 




DTO'dan "Paradise Paper" açıklaması


Yayın: 10-11-2017
Kategori: Denizyolu

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, ‘Paradise Paper’ adıyla anılan ve son günlerde Türkiye’de de tartışılan konular ile ilgili bir açıklama yaptı.




Denizyolu dış ticaretteki payını 5’e katladı


Yayın: 22-05-2018
Kategori: Denizyolu

Çıkarılan 354 adet mevzuatla, yapılan 41 adet uluslararası sözleşme, 62 adet denizcilik anlaşması ve 10 adet kardeş liman anlaşmasıyla Türk denizcilik sektörünün uluslararası arenada rekabete hazır hale getirildiğini vurgulayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, denizyolunun parasal değer olarak dış ticaret içerisinde aldığı payın 2003’e göre neredeyse 5 kat arttığını 57 milyar dolar olan rakamın 228 milyar dolara yükseldiğini aktardı.




Tamer Kıran: Denizciliği kamu-özel sektör işbirliğiyle büyütebiliriz


Yayın: 27-07-2021
Kategori: Denizyolu

Türkiye’nin 2030’da 50 milyon DWT ile ilk on ülke arasına girmesi için mevzuata dayalı olarak denizcilik sektörünün gelişimi önündeki kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Tamer Kıran, denizciliğin kamu ve özel sektör işbirliğiyle büyütülebileceğini söyledi. 




Denizcilik Türkiye için vazgeçilmez bir sektör


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Denizyolu

Türkiye 30 milyon DWT’yi aşan gemi filosuyla dünyada 15.  sırada yer alıyor. “Denizcilik Türkiye için vazgeçilmez sektörlerden birisidir” diyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, hedefin 2030’da 50 milyon DWT ile ilk on ülke arasına girmek olması gerektiğini söyledi.