e
Banner

Etiketler: arlod



Teminat Sistemi’ndeki değişiklik sektörü çıkmaza sürükleyecek!


Yayın: 16-10-2012
Kategori: Otomotiv

Araç lojistiği sektörü Ortak Transit Rejimine İlişkin Teminat Sistemi’nde yapılan değişiklik nedeniyle adeta diken üstünde. 2013 itibariyle uygulanacak yeni sistemin otomotiv lojistiği şirketlerini iş yapamaz hale getireceği uyarısında bulunan Adnan Ağaçlı, sektörün bu ‘orantısız uygulamadan’ kaynaklanacak mağduriyetini önlemek için görüşmelerini sürdürdüklerini söylüyor.

 




Teminat Sistemi oto taşıyıcılarının yükünü ağırlaştırdı!


Yayın: 17-07-2013
Kategori: Ticari Araçlar

Ortak Transit Rejimine İlişkin Teminat Sistemi’nde yapılan değişiklikle sektörün, beher oto taşıyıcı tır için minimum 25-30 euro, maksimum 400-500 eurolara varan maliyet artışı ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken ARLOD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı, ‘sürdürülebilir olmayan bu sistemin’ tekrar sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtiyor.




Araç taşıyıcıları kamyon-römorklar için litre sınırının yükseltilmesini istiyor



İhraç malı taşıyan TIR çekicileri 550 litre mazotla ÖTV ve KDV’den muaf yurda girerken, araç lojistiği sektöründe daha fazla kullanılan kamyon-römorklara 400 litre sınırının getirilmesinin haksız rekabete yol açtığını belirten Araç Lojistikçileri Derneği ( ARLOD) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı, kamyon-römorklar için de sınırın yukarıya çekilmesiyle bunun önüne geçilebileceğini söylüyor. 




Araç lojistikçileri üç alanda çözüm bekliyor


Yayın: 09-04-2016
Kategori: Karayolu

Araç lojistiği sektörünün otomotiv endüstrisiyle kol kola büyüdüğünü belirten ARLOD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı, her iki sektörün de gelişimi açısından lojistik öncelikleri, lojistik ve transfer merkezlerinin kurulması, gabari sorununun ortadan kaldırılması ve otomotiv ihtisas limanlarının kurulması olarak sıraladı.  




ARLOD’un 18. Olağan Genel Kurulu yapıldı


Yayın: 03-02-2023
Kategori: Otomotiv

Araç Lojistikçileri Derneği (ARLOD) 18.Olağan Genel Kurulu, 02 Şubat 2023 Perşembe günü üyelerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.