e
Banner

Etiketler: sanayi



Gaziantep sanayisi denizlere açılma fırsatı elde edecek


Yayın: 13-10-2012
Kategori: Denizyolu

Sanayi üretimini çoğaltarak ihracatını yükselten Gaziantepli sanayici, yapılan bir çalışmayla kazancını artıracak.

 




Sanayinin ithal girdi bağımlılığı sürüyor


Yayın: 05-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: girdi ithal sanayi

Ekonomide soğuma, iç talepte yavaşlamanın yaşandığı ilk dokuz ayda yatırım malı yüzde 11.2, tüketim malı ithalatı yüzde 13.5 azalırken, hammadde ithalatı yüzde 0.6 ile düşük de olsa artış gösterdi.

 




TİM: Sanayiyi ihracat sürüklüyor



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2012 Kasım ayında artan sanayi üretiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mehmet Büyükekşi, sanayiyi ihracatın sürüklediğini de vurguladı.





Kocaeli’nden liman ve OSB’lere demiryolu talebi



35 liman ve iskeleye ev sahipliği yapan Kocaeli, limancılık sektöründe kalifiye eleman açığının kapatılmasına da öncülük ediyor. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 1 milyon TL’lik yatırımla açtıkları Kariyer Port Mükemmellik Merkezi'nde verilecek eğitimlerle hem limancılık sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılarken hem de istihdama destek sunacaklarını söylüyor. 




Eskişehir'de sanayiciler lojistikte iyileştirmeler istiyor


Yayın: 25-12-2019
Kategori: Ekonomi Gündemi

Üreticiler ve sanayiciler için zor bir yıl olmasına rağmen, hükümet ve devlet politikalarında üretim ekonomisine geçiş, üretim odaklı büyüme, yerli ve milli üretimin desteklenmesi ve teşvik edilmesinin ciddi bir adım olduğunu belirten Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESKİŞEHİR SANAYİSİ 2023 VİZYON PROGRAMI SORUNLAR / ÇÖZÜMLER raporunda  "Nakliyenin büyük bir gider olması, Eskişehir'in bir türlü limanlara bağlanamaması, Hasanbey Lojistik Köyünün etkin kullanılamaması ve özellikle Eskişehir 0SB ve Lojistik köy arasındaki demiryolu hattının yapılmaması maliyetleri her geçen gün yukarı çekmekte, bu da avantaj kaybına neden olmaktadır" görüşünün dile getirildiğini ifade etti.




TİAD, gümrük ve navlun sorununu Ticaret, Sanayi ve Ulaştırma Bakanlığına taşıdı



Pandemi nedeniyle dünya genelinde mal satışında yaşanan daralma deniz ticaretini de etkiledi. Gemilerin ve konteynerlerin büyük kısmının Çin ve ABD’de demirlemesiyle navlun bedellerinde yüzde 300’e varan artışlara neden olurken, aynı durum demuraj ve ardiye fiyatlarında da yaşandı. TİAD Başkanı Fatih Varlık, bütün bu olumsuzlukların sanayiciyi iyiden iyiye zorladığına dikkat çekerek, “Demuraj, ardiye ve navlun ücretlerinin toplamı malın değerini geçtiği durumlar yaşanıyor. Üstelik ödenen bu bedeller devletin kasasına vergi olarak girmiyor, konteynerlerin sahibi olan yabancı armatörlere ödeniyor” dedi. TİAD söz konusu sorunu Ticaret, Sanayi ve Ulaştırma bakanlıklarına da taşıdı ve beş maddelik de çözüm önerisinde bulundu. 




TİM Başkanı Mustafa Gültepe: Yeşil dönüşümü fırsata dönüştürebiliriz


Yayın: 19-12-2023
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türk ihracatçısı Cumhuriyetin ikinci yüzyılına Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma hedefiyle giriyor. “Lojistik sektörü ihracatçılarımızın her zaman en büyük takım arkadaşı oldu” diyen TİM Başkanı Mustafa Gültepe, başlattıkları yeşil dönüşüm sürecine bir eylem planıyla lojistik sektörünün de katılması gerektiğini söyledi. Gültepe, “İş birliği ve istişare ile yeşil sürecini fırsata dönüştürerek ihracatta büyük hedeflerimize emin adımlarla ilerleyebiliriz” dedi.