e
Banner

Etiketler: taid



ADR’deki erteleme tansiyonu yükseltiyor!



Akaryakıt, lojistik ve araç ürecileri ADR’ye kilitlenirken, yayınlanan yeni yönetmelikle taşıma araçları ve üniteleriyle ilgili hükümler 1 Ocak 2014 tarihine ertelendi. Kararı değerlendiren sektör temsilcileri; hizmet verdikleri alanlar kadar can ve mal güvenliği açısından da son derece önemli olan yönetmeliğin bir an önce devreye alınmasını talep ediyor.




ADR’deki öteleme üç sektörde tansiyonu yükseltiyor!


Yayın: 26-02-2013
Kategori: Karayolu

Akaryakıt sektörü değişik tarihlerde defalarca ertelenen ADR Yönetmeliği’ne kilitlenirken, bir erteleme daha geldi. Yayınlanan yeni yönetmelikle taşıma araçları ve üniteleriyle ilgili hükümler 1 Ocak 2014 tarihine ertelendi. Kararı değerlendiren sektör temsilcileri; akaryakıt, lojistik ve araç üreticileri açısından son derece önemli olan yönetmeliğin bir an önce devreye alınmasının elzem olduğunu söylüyor.




Çözüm ortaklığına dönüşen lojistik dış kaynak kullanımını tetikliyor


Yayın: 09-08-2014
Kategori: Otomotiv

Türkiye’de lojistiğin, hizmet alış verişi sözleşmesinin ötesinde bir çözüm ortaklığı anlayışına doğru ilerlediğini belirten TAİD Yönetim Kurulu Başkanı H. Bahadır Özbayır, artık birçok üreticinin lojistikte dış kaynak kullandığını ve bu trendin hızla devam ettiğini söylüyor. 




Lojistiğin rekabete katkısı hayati nitelikte


Yayın: 19-04-2016
Kategori: Otomotiv

Otomotiv sektörünün uzun vadedeki başarısının, rekabetçi yapısının muhafaza edilmesi ve hatta daha da iyileştirilmesine bağlı olduğunu vurgulayan TAİD Yönetim Kurulu Başkanı H. Bahadır Özbayır, “Lojistik sektörünün bu yapıya katkısı hayati niteliktedir” dedi. 




TİAD, gümrük ve navlun sorununu Ticaret, Sanayi ve Ulaştırma Bakanlığına taşıdı



Pandemi nedeniyle dünya genelinde mal satışında yaşanan daralma deniz ticaretini de etkiledi. Gemilerin ve konteynerlerin büyük kısmının Çin ve ABD’de demirlemesiyle navlun bedellerinde yüzde 300’e varan artışlara neden olurken, aynı durum demuraj ve ardiye fiyatlarında da yaşandı. TİAD Başkanı Fatih Varlık, bütün bu olumsuzlukların sanayiciyi iyiden iyiye zorladığına dikkat çekerek, “Demuraj, ardiye ve navlun ücretlerinin toplamı malın değerini geçtiği durumlar yaşanıyor. Üstelik ödenen bu bedeller devletin kasasına vergi olarak girmiyor, konteynerlerin sahibi olan yabancı armatörlere ödeniyor” dedi. TİAD söz konusu sorunu Ticaret, Sanayi ve Ulaştırma bakanlıklarına da taşıdı ve beş maddelik de çözüm önerisinde bulundu. 




TAİD’in yeni Başkanı Ömer Bursalıoğlu oldu



Ağır Ticari Araçlar Derneği’nin (TAİD) 15’inci Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetim kurulu seçimi yapıldı. Genel kurulda Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, TAİD’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak dernekteki yeni görevine atandı. Yönetim Kurulu’na Mehmet Dinçer, Alper Kurt, Murat Kemal Tokatlı, Kıvanç Kızılkaya ve İffet Türken seçildi.




TAİD Başkanı Burak Hoşgören oldu


Yayın: 16-03-2023
Kategori: Lojistik

Ağır Ticari Araçlar Derneği’nin (TAİD) genel kurulunda Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. 




Ağır ticari araç pazarı yüzde 25 büyüdü


Yayın: 08-11-2023
Kategori: Ticari Araçlar

2023 yılı Ocak-Ekim dönemi Ağır Ticari Araç Pazarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 oranında arttı. Bu dönemde satışı gerçekleştirilen toplam araç sayısı, 35.184 adet olarak açıklandı.




Ağır Vasıta ve Treyler Zirvesi’nde yeni hedefler belirlendi


Yayın: 23-02-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Geleceğin treylerleri ve ülkemizdeki treyler üretiminin geleceği  6. Ağır Vasıta ve Treyler Zirvesi’nde konuşuldu. Geçtiğimiz yıl 60 bin adetlik üretimle ülkemizi Avrupa’nın ikinci büyük üretim merkezi haline taşıyan Türk treyler sektörü, dünyada söz sahibi olmayı hedefliyor.