e
Banner

Etiketler: tobb



Tobb'dan Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Açıklaması


Yayın: 18-09-2012
Kategori: Karayolu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ticaret ve TIR Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, 2012 yılı Ağustos ayında, bir önceki yılın Ağustos ayına göre verilen geçiş belgesi sayısında yüzde 3,98'lik, TIR Karnesi sayısında da yüzde 3,30'luk bir azalma görüldü.





Gümrük kapılarında TOBB’lu yenileme



TOBB Esendere, Kapıköy, Dilucu ve Çıldır-Aktaş kapılarını yenileyerek İran, Gürcistan ve Nahcivan’la dış ticareti artırmayı hedefliyor. 225 milyon TL yatırıma mal olacak projeyle ilgi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Proje, önemli teşvik alan Van, Hakkari, Iğdır ve Ardahan’a yatırımcıların çekilmesi açısından çok önemli bir adımdır” dedi.

 




1. Demiryolu Konferansı,Sektörü Bir Araya Getirecek



TOBB Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclisi İstanbul’da toplandı. Sektörün gündemindeki konuları ele alan meclis üyeleri 30-31 Ekim 2012 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan “1. Demiryolu Konferansı”nı da değerlendirdi.

 




BALO'da isim değişti, Büyük Anadolu oldu


Yayın: 03-10-2012
Kategori: Lojistik
Etiketler: balo lojistik tobb

Yeni Türk Ticaret Kanunu’na göre Olağanüstü Genel Kurul’a giden BALO’nun ismi Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar AŞ olarak değişitirildi.




Sektörden 10 numara yağ için tedbir çağrısı


Yayın: 08-10-2012
Kategori: Akaryakıt

TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi, TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi ve TOBB Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclisi, 10 numara yağ adı altında yapılan sahte ve kaçak akaryakıt faaliyetlerine son verilmesi için acil ve güçlü tedbirler alınmasını istedi.





Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclisi toplandı



TOBB Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Başkan Yardımcısı Arif Badur, Bloomberg HT kanalında Prof. Dr. Kerem Alkin ve Ali Çağatay moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Sektör Meclisleri” programında ulaştırma ve lojistik sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu.

 




Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Verileri Açıklandı



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ekim ayı uluslararası karayolu taşımacılığı verilerini açıkladı.





Türk TIR’ları Avrupa kapılarında engelleniyor



Türk TIR'ları Avrupa kapılarında tarife dışı engellerle karşılaşınca, yabancı plakalı TIR'ların pazar payı dokuz yılda yüzde 10'dan yüzde 44'e çıktı.





TIR Karnesi’nde Artış!


Yayın: 06-12-2012
Kategori: Karayolu

TOBB’un Uluslararası Karayolu Taşımacılığına İlişkin İstatistiklerine Göre; 2012 yılı Kasım ayında, bir önceki yılın Kasım ayına göre verilen geçiş belgesi sayısında yüzde 6,03’lük, TIR Karnesi sayısında da yüzde 5,52’lik bir artış yaşandığı görülüyor.





Yeni Sınır Kapısı Sistemi Dünya’ya örnek oldu



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Türkiye’nin sınır kapılarını modernize etme modelinin dünyada örnek gösterildiğini söyledi.