Türkiye’nin küresel mobilya ihracatından aldığı payı hızla artırıyor. Mobilya taşımacılığında da uzmanlaşan Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, “İhracatımızın yükselen değeri mobilya mobilya sektörü de moda akımlarından etkileniyor. Bu nedenle güçlü stoklar yerine hızlı tedarik ve lojistik önem kazandı.” dedi.
Yolcu ve yük taşımacılığında Avrupa’nın lider firması DFDS’in Türkiye merkezli Akdeniz İş Birimi çok özel bir hattın açılışını gerçekleştiriyor. İzmir Alsancak Limanı’ndan Fransa’nın Sete limanına ilk ve tek Ro-Ro hizmeti olma özelliğini taşıyacak olan İzmir – Sete rotası ile DFDS, Türkiye ve Avrupa arasındaki güvenli ve hızlı taşımacılık çözümlerine bir yenisini daha ekliyor.
2020'deki hafif düşüşün ardından, bileşik DHL Küresel Bağlantılılık Endeksi 2021'de yeniden pandemi öncesi seviyelerin üzerine çıktı. Ticaret, insan, sermaye ve bilgi akışlarının dünya çapındaki hareketini ortaya koyan endekse göre Türkiye, 171 ülke arasında 55’inci sırada yer alırken, bağlantısının en yüksek olduğu ilk 3 ülke Almanya, Rusya ve Suriye olarak sıralandı.
Aras Kargo ana sponsorluğuyla gerçekleşen WORLDEF E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı’nda, e-ticaret ve e-ihracata ilişkin olanaklar, güncel gelişmeler ve iş birliği fırsatları ele alındı. Aras Kargo Acente İlişkileri ve Kanal Yönetimi Direktörü Damla Erarslan, şirketin e-ticaret ve e-ihracat şirketlerinin güvenilir iş ortağı olarak tüm altyapı ve organizasyonu kurduklarını açıkladı.
Yurt içi ve dışında 500’e yakın mağazası bulunan Türkiye hazır giyim sektörünün öncü markalarından Koton, global operasyonlarını e-ticaret kanalı üzerinden büyütmeyi hedefliyor. Koton Uluslararası Lojistik Grup Müdürü Polat Özcan, bu hedef doğrultusunda tüm lojistik modlarında gelişim planladıklarını ve lojistik iş ortaklarıyla bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını aktarıyor.
Abdullah Cansu tarafından Düsseldorf’ta kurulan ve 2021 yılında faaliyetlerine start veren dijital lojistik girişimi Hubtic, tohum yatırım turunda 1,3 milyon dolar yatırım aldı. Hubtic, yatırım turunun ardından özellikle Avrupa’daki uluslararası taşıma operasyonlarını genişletmeyi planlıyor.
İki yıl önce başlattığı “Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur” projesi ile şirket içi ve dışında toplumsal cinsiyet eşitliği algısını güçlendirmeyi hedefleyen Mars Logistics, kadın Tır sürücüleriyle sektördeki ön yargıları karıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini her alanda savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Mars Logistics İnsan Kaynakları Direktörü Nihal Kansu, kadın çalışan oranını ise yüzde 50’ye taşıyacaklarını söylüyor.
Batu Logistics, otomotiv ve tekstil sektörünün tam zamanlı ve hızlı teslimat taleplerine entegre lojistik hizmetleriyle çözüm sunuyor. “Otomotiv lojistiği toplam iş hacmimiz içerisinde yüzde 35’lik bir paya sahiptir. Taşımalarımızın yüzde 30’luk bir bölümünü de tekstil ürünleri oluşturuyor” diyen Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, intermodal askılı taşımacılık ürünlerinin tekstil, Just-In-Time operasyonlarının ise otomotiv sektörü tarafından rağbet gördüğünü söyledi.