
10 yılda Türkiye otoyol ve akaryakıt kartları pazarında ilk üç firmadan biri haline gelen DKV Euro Service, Avrupa’ya ihracat taşıması yapan Türk nakliyecilerin %40’ı tarafından tercih ediliyor. 2019’da Avrupa pazarında sundukları hizmetleri Kazakistan, Sırbistan gibi ülkelere de taşıyacaklarının altını çizen DKV Euro Service Türkiye Satış Müdürü Deniz Çokcoş Sezer, ayrıca sektörde hızla yükselen bir trend olan ‘ekspres yük taşıma’ segmentinde büyümeyi planladıklarını söylüyor.

Barsan Global Lojistik, 29 ülkede bulunan 67 lojistik merkeziyle GSMH’sı dünya ekonomisinin %81,67’sini oluşturan ülkelerde hizmet veriyor. Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, açacakları yeni lojistik merkezlerle 2018 sonunda dünya ekonomisinin %92,31’ini; 2019 sonunda ise %94,89’unu oluşturan ülkelerde olmayı hedeflediklerini söylüyor.

AsttrA, Türkiye üzerinden Asya pazarında etkinliğini arttırıyor. AsstrA İstanbul Şube Müdürü Elena Firsova, Türkiye’de açtıkları ofisle hem Asya'daki müşteri portföyünün genişletilmesi hem de Türk müşterileriyle ortaklıkların pekiştirilmesi için mükemmel bir fırsat yakaladıklarını söyledi.

Lojistik operatörlerini, forwarderları, üretici şirketleri ve taşıyıcıları aynı platformda buluşturan Trans.eu, intermodal taşımacılık alanında da dijital bir platform olmayı hedefliyor. Trans.eu Ülke Müdürü Özgür Kesemen, Kazakistan Demiryolları ile imzaladıkları anlaşmayla intermodal taşımacılığın gelişmesine katkı sunmayı amaçladıklarını söylüyor.

12 yılda 45 milyon ton yük elleçleyen Karadeniz’in ilk özel limanı olan Yeşilyurt, demiryolu ile denizyolu entegrasyonunun en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. TCDD’ye ait Gelemen Lojistik Depolama Tesisi’nin limanda elleçlenen yükün demiryolu ağı kullanılarak sevkiyatında büyük kolaylık sağladığını belirten Yeşilyurt Grup Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yeşilyurt, limanın faaliyete başladığı günden itibaren bölge ticaret hacmine yıllık yaklaşık 3-4 milyon tonluk ilave bir katkı sunduğunu söylüyor.

Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika’da yer alan 36 ülkeye servis sunan Sarp Intermodal, yeni yatırımlarla Avrupa’da büyümeye devam ediyor. İtalya’nın ardından Bulgaristan’da ofis açan şirket, ayrıca Rusya ve Ukrayna odaklı olmak üzere “Mark Multimodal” adıyla yeni bir şirket kurdu. Sarp Intermodal Genel Müdür Yardımcısı Şenol Taş, Almanya ve İngiltere’de de yatırım gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Greenlog, intermodal taşımacılık alanında hızlı koşan bir marka. 1,5 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye intermodal taşımacılık pazarında ilk 5 firma arasına girmeyi başardıklarını vurgulayan Greenlog Intermodal Yönetici Ortağı ve Finans Direktörü Devrim Koray, önümüzdeki 5 yılda ise pazar paylarını 2 kat artıracaklarını söylüyor.

Emre Eldener - UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı

14,9 milyar dolarlık cirosuyla lojistik sektöründe dünyanın ilk 10 firmasından biri olan CH Robinson, Türkiye’de 5 yıldır aktif olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin Türkiye’deki yapılanmasına öncülük eden CH Robinson Türkiye Genel Müdürü Gökalp Kobe Ertuğrul, her yıl en az %30 büyüme hedeflerinin bulunduğunu, önümüzdeki süreçte ise teknoloji uygulamalarıyla katma değer yaratacakları uluslararası karayolu ve intermodal taşımacılık çözümlerine öncelik vereceklerinin altını çiziyor.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nin (UTİKAD), 36. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı 29 Kasım 2018 tarihinde İstanbul Crowne Plaza Otel Florya'da yüksek katılımla gerçekleşti.