Tarık Ateş / Nordex Acciona Windpower Türkiye Proje Lojistik Müdürü

Fulya Banu Sürücü Borusan Lojistik Mali İşler İcra Kurulu Üyesi olarak atandı. Sürücü yeni görevine Ağustos 2018 tarihi itibarı ile başladı.
Türkiye’nin 41 yıldır aralıksız lider treyler üreticisi Tırsan, yüksek teknolojiye sahip treylerleri ile soğuk zincir taşımacılığında gösterdiği başarısını, İlaç Taşımacılığı Sertifikası ile güçlendiriyor.

Küresel hava kargo taşıyıcıları arasında en hızlı büyüyen hava kargo markası olan Turkish Cargo, kargo uçuş ağını genişletmeye devam ediyor.

TİO Yönetmeliği'ne göre yeni yetki belgesi alabilmek için en az 300 bin TL sermayeye sahip olmak ve 150 bin TL belge ücreti ödenmesi gerektiğini belirten UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, ayrıca aşırı ücret uygulamalarında veya rekabet ortamının bozulduğu durumlarda bakanlığın sınırlı taban ve tavan ücret uygulaması yapabileceğini söylüyor. Uğur, “Bize göre Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde faaliyet gösteren ve bir ticari işletme olan taşıma işleri organizatörlerine taban/tavan ücreti belirlenmek istenmesi serbest ticaret ortamına uymayan bir yaklaşımdır” diyor.

Otomotiv sektöründe tedarik zinciri kurgusunun, oldukça karmaşık ve bir o kadar da kontrol dışı etkenlere bağlı olduğuna dikkat çeken MAN Türkiye Lojistik Grup Müdürü Ufuk Doğrusöz, “Hep çok bilinmeyenli denklem çözmek, hep mümkün olduğu kadar tüm olasılıkları hesap etmek zorundasınızdır. Binlerce parçalık bir puzzle çözmek gibi” diyor.

Otomotiv ve yan sanayi lojistiğinde
21 yıllık bir tecrübeye sahip olan Pan Lojistik, bu alanda “
Spare Parts Logitics” servisleriyle
6 özel çözüm sunuyor. Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, “Spare Parts Logitics hizmetlerimiz iş hacmimizin %35’lik kısmına karşılık gelmekte ve büyük oranda otomotiv ve yan sanayi sektörü için
7/24 hizmet üretmektedir” dedi.

Lassa markasıyla 70 ülkeye ihracat gerçekleştiren Brisa, sevkiyatlarda tercihini multimodal taşımacılıktan yana kullanıyor. Bu taşımalarda denizyolunun oranını %66’ya, demiryolunun oranını %6’ya çıkartırken, karayolunun oranını ise %28’e düşürdüklerini belirten Brisa Lojistik Müdürü Ahmet Günenç, “Özellikle karayoluna alternatif olabilecek demiryolunu, yoğun multimodal taşımalarında belirli bölgelerde artırmaya çalışıyoruz” diyor.

Batu International Logistics, otomotiv sektörüne çift ve üç şoförlü express servislerden minivan hizmetine, havayolundan handcarry ve charter servisine kadar alternatif yaratan çözümleriyle hizmet sunuyor. Otomotiv lojistiğinin iş hacimleri içinde %40 gibi ciddi bir paya sahip olduğunu belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Önümüzdeki 5 yıllık periyotta bu alanda mevcut hacmin en az iki katı kadar bir ivme yakalamayı hedefliyoruz” diyor.