
Yurtiçinde 99 mağaza, yurtdışında ise 4 ülkede 5 mağaza ile hizmet veren İnci Deri, 2017’de uçtan uca tüm tedarik zincirini yeniledi. Lojistik operasyonlarını “en iyi iş gücü”, “en iyi süreç”, “en iyi iş ortakları” olmak üzere üç ana konu üzerine kurguladıklarını aktaran İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, “Yurtdışı lojistik operasyonlarımız için hem gümrük hem de uluslararası taşıma konusunda çok güçlü iki ayrı iş ortağı ile çalışmalara başladık. Depo operasyonlarımızı da bu doğrultuda yeniden yapılandırdık” dedi.

İbrahim Dölen / TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı

Fillo Lojistik, sunduğu inovatif modelle tekstil ve hazır giyim sektörünün gözdesi haline geldi. “FİLLO AVM LOJİSTİK” adıyla markalaştırdıkları ürünleriyle her AVM ve zincir mağazanın kendine özgü zaman ve fiziksel koşullarına yanıt verecek bir altyapı oluşturduklarını belirten Fillo Lojistik Genel Müdürü Recep Demir, otomasyon yatırımlarıyla bu hizmeti bir adım daha ileri taşıyacaklarını söyledi.

Entegre Tedarik Zinciri Yönetimi projesi ile süreçlerini uçtan uca dijitalleştirerek yepyeni bir boyuta taşıyan COLIN’S, sevkiyat oranı ise 4 katına çıkarak daha az maliyet ve minimum hata ile 1 milyon 200 bin adede yükseltti.

Mobilya, yatak, ev tekstili ve aksesuarları alanında sektörünün önde gelen firmalarından olan Yataş, lojistikte yarattığı operasyon hacmiyle de göz dolduruyor.

Mobilya lojistiğinde profesyonelleşen 4K Lojistik, depolamadan planlamaya, sevkiyattan kurulum ve teknik hizmete kadar A’dan Z’ye sunduğu çözümlerle müşterilerinin yükünü hafifletiyor.

Arkas Denizcilik, Skikda limanına ilk yük taşımasını Cezayir’de yapılacak olan alçı fabrikası için gerçekleştirdi. Boyutları nedeniyle konteyner taşıması yapılamayan alçı fırını için düzenlenen operasyon yalnızca 40 dakika sürdü. Kocaeli’den yola çıkarılan fırın sorunsuz şekilde Cezayir’e ulaştırıldı.

Otomotiv lojistiği denilince ilk akla gelen şirketler arasında yer alan Hyundai Glovis Türkiye, tekstil lojistiğinde de iddialı. Üretime hammadde ve aksesuardan başlayarak, sipariş yönetiminden 3.ülkeler transit dahil depolama ve dağıtıma kadar geniş bir yelpazede çözüm sunduklarını belirten Hyundai Glovis Türkiye 3PL Müdürü Mehmet Ali Ak, tekstilin kalbi konumundaki İzmir ve Bursa’ya açtıkları yeni ofislerle sektörün en yakın partneri olmayı hedeflediklerini söylüyor.

Dünyanın önde gelen spor giyim markalarından adidas, lojistikte uzun soluklu işbirliğini tercih ediyor. Kurdukları uzun soluklu, şeffaf ve gelişime dayalı ortaklıklarla başarıyı yakaladıklarını belirten adidas Türkiye Dağıtım ve Satın Alma Müdürü Ahmet Yıkar, aynı zamanda global tecrübelerini iş ortaklıklarıyla paylaştıklarını aktarıyor.