e
Banner


Batu International Logistics otomotivde iki kat hızlanacak
Batu International Logistics, otomotiv sektörüne çift ve üç şoförlü express servislerden minivan hizmetine, havayolundan handcarry ve charter servisine kadar alternatif yaratan çözümleriyle hizmet sunuyor. Otomotiv lojistiğinin iş hacimleri içinde %40 gibi ciddi bir paya sahip olduğunu belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Önümüzdeki 5 yıllık periyotta bu alanda mevcut hacmin en az iki katı kadar bir ivme yakalamayı hedefliyoruz” diyor.




taner_ankaraOtomotiv lojistiğine yönelik ne tür hizmetler sunuyorsunuz?
Otomotiv lojistiği, üretim bandındaki işleyişin kusursuz devam edebilmesi için hayati bir önem taşıyor. Tüm yedek parçaların ve yan sistemlerin üretim noktasına zamanında ulaşması konusunda özel çözümler üretilmesi gerekiyor. Bu noktada Batu International Logistics olarak, bu alanda hizmet verdiğimiz müşterilerimize yönelik özel çözümlerimiz bulunuyor. Müşteri profilimizin önemli bir kısmını oluşturan otomotiv endüstrisi için JIT ve JIS taleplerine yönelik hizmetlerimiz bulunuyor.  Bunlar arasında, çift şoförlü Express Servis Hizmeti ve 3 şoförlü Süper Express Hizmetiyle kesintisiz bir sevkiyat sunuyoruz. Aynı zamanda Havayolu Servisi, Handcarry Servisi ve Charter Servisi gibi çözümlerimiz de bulunuyor. Bu sayede otomobillerin üretim bandındaki işleyişini sekteye uğratmadan hızlı sevkiyatlar gerçekleştiriyoruz.  Otomotiv sektörünün Just In Time çalışması sebebiyle genellikle taşımalarımızda karayolunu tercih ediyoruz. Genel itibariyle otomotiv sektöründe yedek parça taşımalarına yönelik hizmet veriyoruz.

HAVAYOLUNDAN HIZLI KARAYOLU HİZMETİ
Bu alana yönelik geliştirdiğiniz özel çözümler var mı?
Otomotiv lojistiğine yönelik verdiğimiz hizmetlerin arasında Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiğimiz özel çözümlerimiz bulunuyor. Bu yatırımlarımızdan biri, havayolundan daha hızlı ve alternatif olabilecek “Minivan” (Speedy Truck) hizmetimizdir. Bu sayede Avrupa’nın birçok noktasına 36-48 saat arasında ulaşabiliyoruz. Havayolundaki bekleme, indirme, yükleme süreçlerine takılmadan kapıdan kapıya hızlı operasyonlar gerçekleştirebiliyoruz. Bununla birlikte, sektördeki gelişmeleri ve teknolojileri de yakından takip ediyoruz. Müşteri ihtiyaçlarına uygun gelişmeleri Ar-Ge çalışmalarıyla hayata geçiriyoruz. Yurt dışındaki acentelerimiz ve network bağlantılarımız sayesinde rahatça hareket edebiliyoruz.

En çok hangi bölgelere taşıma yapıyorsunuz?
Otomotiv sektöründe yoğunlukla Batı Avrupa ülkelerine yönelik hizmet veriyoruz. Bu alanda daha çok yedek parça lojistiği yapan müşterilerimiz bulunuyor.

BU YIL HACMİNİ %30 ARTTIRACAK
Otomotiv lojistiğine dönük büyüme planlarınız neler?
Otomotiv lojistiği toplam iş hacmimiz içerisinde yüzde 40’lık bir paya sahip. Bu alana dönük öncelikli büyüme hedefimiz mevcudiyetimizi korumak olacak. Ardından da kontrollü bir şekilde büyüme hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Birçok Avrupa ülkesine taşıma yaptığımız için, müşteri taleplerine göre farklı ülkelere de taşıma yapmaya hazır durumdayız. Bu alanda hızlı ve güvenli sevkiyat için Minivan yatırımlarımız da devam edecek. Sektörün ileri gelen otomotiv kökenli firmalarının ihalelerine hazırlanıyoruz. 2018 yılında taşıma hacmimizde %30 oranında bir artış öngörüyoruz.  Önümüzdeki 5 yıllık periyotta ise mevcut hacmin en az iki katı kadar bir ivme kazanmayı hedefliyoruz.

Otomotiv endüstrisinin ve buna paralel olarak otomotiv lojistiği sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Otomotiv sektörü, etki alanının genişliği ve diğer sektörlere olan etkisi ve katkısıyla modern ekonominin gelişiminde geniş ve önemli bir yere sahip. İnsan hayatını doğrudan etkileyen bir sektör olması sebebiyle ise tüketicilerin talep ve ihtiyaçlarına uygun olarak sürekli bir dönüşüm halindedir. Değişen çevre koşulları ve bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişmeler otomotiv sektöründe şiddetli bir rekabete yol açmıştır. Bu değişim otomotiv firmalarının ve lider otomotiv üreticisi ülkelerin faaliyetlerini gözden geçirmesine ve radikal kararlar almalarına neden olmuştur. Türkiye otomotiv endüstrisi de bu değişimden etkilenmekte ve gelişmektedir. Otomotiv ve buna bağlı olarak otomotiv lojistiğinin gelecekte de ivme kazanacağını öngörüyoruz.

TIR KUYRUKLARINA ÇÖZÜM BULUNMALI
Otomotiv lojistiğinde zaman ve sürenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Zamana karşı yarışan bir sektör olan otomotiv lojistiğini olumsuz etkileyen nedenler arasında, sınır kapılarındaki farklı nedenlerden dolayı oluşan kuyruklar ve uzun bekleyişler geliyor. Bu konuda sınır kapılarında yapılacak düzenlemeler, teslimatlardaki gecikmelerin önüne geçerek daha kaliteli bir hizmet sunmamıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda stoku olmayan malzemeler için alternatifli taşıma modları geliştirilmeli ve uygulanmalıdır” diyor.

“Değişen çevre koşulları ve bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişmeler otomotiv sektöründe şiddetli bir rekabete yol açmıştır. Bu değişim otomotiv firmalarının ve lider otomotiv üreticisi ülkelerin faaliyetlerini gözden geçirmesine ve radikal kararlar almalarına neden olmuştur. Türkiye otomotiv endüstrisi de bu değişimden etkilenmekte ve gelişmektedir. Otomotiv ve buna bağlı olarak otomotiv lojistiğinin gelecekte de ivme kazanacağını öngörüyoruz.” 

 





SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat