Lojistik sektörüne 1990 yılında adım atan Aslan Denizcilik, karayolu taşımacılığında sahip olduğu güçlü TIR filosuyla, demiryollarında ise 130 vagonu ile TCDD hatlarında Türkiye’nin her bölgesine kombine taşımacılık faaliyetini sürdürüyor.
“Hızlı, güvenli ve ekonomik hizmetler için doğru adres” sloganıyla 2005 yılında kurulan Demiryolu Lojistik, genç bir şirket olmasına rağmen, imza attığı başarılarla planladığı hedeflerin çok ötesinde büyümeye devam ediyor.
Güven, istikrar ve mutlak müşteri memnuniyeti anlayışıyla sunduğu hizmetlerinde 71 yılı geride bırakan Hoşcan Lojistik, demiryolu vagon taşımacılığından karayolu taşımacılığına uzanan gelişim sürecinde; bilgi işlem teknolojilerinin kullanımı, sigortalı taşımacılık, danışmanlık gibi pek çok konuda sektördeki öncü konumunu sürdürüyor.
OYAK’ın iştiraki olarak 1978 yılında kurulan OMSAN Lojistik, uluslararası teknik standartlara sahip, farklı özelliklerde 1400 adetlik karayolu nakliye filosu, 340 swapbody ve 205 adet vagondan oluşan intermodal taşıma filosu, 2 adet helikopteri, 1 adet 30.000 DWT büyüklüğünde kuru yük gemisi, yurtiçi ve yurtdışında toplam 900.000 metrekarelik kapalı ve açık alandan oluşan lojistik merkezleri ile müşterilerine entegre lojistik hizmetler veriyor.
Son üç yıllık dönemde büyük çaplı yatırımlarının olduğunu söyleyen Hareket Proje Taşımacılığı Genel Müdürü Engin Kuzucu, 2010 yılında 17 milyon euro, 2011 yılında 4 milyon euro ve 2012 yılında 11 milyon euro olmak üzere son üç yılda toplam yatırım tutarla.
Türkiye’den Avrupa’ya, Avrupa ve Türkiye’den ise Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerine büyük ölçekli proje taşımacılığı yapan İkra Lojistik, İstanbul’da açmayı planladığı depo yatırımına odaklandı.
Türkiye'de kamu ve özel sektöre ait işletilen 43 yat limanı ve yat çekek yeri bulunuyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ihalesini yaptığı 5 yat limanının inşası devam ederken, 7 proje ihale için gün sayıyor.