e
Banner

Etiketler: deik



'Afrika'da lojistik engeli aşılırsa ihracat 50 milyar dolara çıkar'


Yayın: 15-10-2012
Kategori: Lojistik

DEİK Türk-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada, bankacılık ve lojistik sorunlarının çözülmesiyle Afrika'ya yapılan ihracatın artacağını söyledi.

 




UTİKAD, DEİK’in Kurucu Kuruluşu Oldu


Yayın: 20-12-2012
Kategori: Lojistik
Etiketler: deik utikad utikad deik

Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün mesleki örgütü UTİKAD, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK’in kurucu kuruluşları arasına dahil oldu.





Hisarcıklıoğlu karayolu taşımacılık sektörünü unutmadı



''AB üyesi ülkelerin Türkiye menşeli nakliye araçlarına gümrük kapılarından girişte uyguladığı 'geçiş kotaları' AB hukuku çerçevesinde hiçbir haklı dayanağa sahip değildir. ''





Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygül: İki komşu ülke lojistikte ortak olmalı


Yayın: 17-07-2017
Kategori: Lojistik

Türkiye ve İran’ın ekonomik ve ticari alanda yapacağı işbirliğinin bölgeye sosyal barışı ve ekonomik refahı getireceğini belirten DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygül, lojistik alanda da ortak hareket etmelerinin her iki ülkeye de önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi. 




Kuşak ve Yol Girişimi'nde Türkiye için 8 farklı senaryo


Yayın: 18-10-2019
Kategori: Ekonomi Gündemi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve PwC Türkiye iş birliği ile hazırlanan “Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişimi'nde Konumlandırılması” başlıklı raporun sonuçları açıklandı. DEİK bünyesinde faaliyet gösteren DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi ve DEİK/Lojistik İş Konseyi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen raporda, Türkiye’nin Kuşak ve Yol Girişimi’ndeki konumuna ilişkin potansiyel ticaret stratejileri, politika senaryoları, doğrudan yabancı yatırım, lojistik ve küresel ölçekli fırsatlar tüm boyutlarıyla ele alındı. 




TOBB, İKV, DEİK, TÜSİAD ve UND ’den Ortak Deklarasyon


Yayın: 24-02-2022
Kategori: Karayolu

TOBB, İKV, DEİK, TÜSİAD’ın temsilcileri, Türkiye’nin Avrupa Birliği nezdindeki Daimi Temsilciliğinin (Büyükelçi Sayın Mehmet Kemal Bozay) ev sahipliğinde 24 Şubat 2022 tarihinde Brüksel’de bir araya gelerek, “AB-Asya Ticareti Darboğazının Çözümü İçin Global Gateway (Küresel Geçit)” adlı ortak bir deklarasyon açıkladılar. Brüksel’de etkili olan STK’lar adına yapılan deklarasyonda, Avrupa Birliği tarafından 2021 Aralık ayında açıklanan Global Gateway (Küresel Geçit) Projesi’nde Türkiye ulaştırma projelerine destek talep edildi.




Karadeniz ülkelerinden lojistikte yeni iş birliği hamlesi



Türkiye’nin dönem başkanı olduğu Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) İş Konseyi tarafından Lojistik İş Birliği Çalıştayı 24 Ekim 2023 tarihinde DEİK Merkezi’nde düzenlendi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) iş birliği ile gerçekleşen çalıştaya, Türkiye ile birlikte 13 üye ülkenin sekizinden iş insanları ve sektörün önde gelen isimleri katıldı.