Banner

Etiketler: dtd



2023'de başarıyı demiryolunda serbestleşme getirecek



Demiryolu sektör temsilcileri eğitim ve bilgilendirme kuruluşu RAYTEST tarafından düzenlenen “Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi ve Etkileri Eğitimi”nde buluştu. İki gün süren etkinlikte yapılan tartışmalarda, 2023 yılı için ortaya konulan hedeflere ulaşılabilmesi için demiryollarında serbestleşmenin kaçınılmaz olduğu ve serbestleşmenin önünü açacak yasanın biran önce çıkarılması yönünde görüş birliği sağlandı.





Türkiye’nin geleceği demiryolu taşımacılığından geçiyor



Özellikle demiryolu taşımacılığına uzun yıllarını harcamış biri olarak, gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim tek gerçek, Türkiye’nin geleceğinin demiryolu taşımacılığından geçtiğinin halen değişmediğidir. Bir başka deyişle, harcanan 27 yıla rağmen umudumu yitirmedim. Veya daha doğru bir yaklaşımla umudumuzu yitirmeyelim…”





DTD’den 'Kanun Tasarısı' bildirisi



Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), Türkiye Ulaştırma Sektöründe önemli bir değişimi başlatacak olan “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı” konusunda bir basın bildirisi yayınladı.




Taşımacılık ve lojistik sektörü yeni şuradan neler bekliyor?



2009 yılında “Hedef 2023” sloganıyla gerçekleştirilen 10. Ulaştırma Şurası’nda belirlenen 100 iddialı hedef kapsamında geçen 4 yıllık süreçte taşımacılık ve lojistik sektörü alanında önemli birçok adımın atıldığını belirten sektör temsilcileri, yeni şura için öncelikli gündem maddelerini ise, lojistik master planının çıkarılması, intermodal taşımacılık sistemlerin geliştirilmesi ve Ar-Ge, inovasyon ve eğitim konusunda teşviklerin artırılması olarak sıralıyor.




Demiryolu ile geçmişten geleceğe


Yayın: 16-12-2013

Demiryolu Taşımacılığı Derneği Başkanı




Demiryolunda yasa tamam yönetmelikler bekleniyor


Yayın: 22-01-2014
Kategori: Demiryolu

Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun’un çıkarılmasının sektör açısından çok önemli bir adım olduğunu belirten Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz, yönetmeliklerin biran önce çıkarılması, ikincil düzenlemelerin hızla sonuçlandırılması ve özel sektörün kendi lokomotif, vagon ve personeli ile tren işletmeciliği yapmasının önü açılması gerektiğinin altını çiziyor.




Tüm yönleriyle demiryolunda serbestleşme planları



2016 yılı içerisinde demiryollarında serbestleşme süreci kapsamında DDGM tarafından hazırlanan ikincil mevzuatların yayınlanması ve TCDD’nin yeniden yapılandırma sürecinin büyük ölçüde tamamlanması hedefleniyor.




Ömer Faruk Bacanlı: Akaryakıt ve ağır yük taşımacılığında demiryolunun önemi



Ömer Faruk Bacanlı / DTD Genel Sekreteri




Doğu trenlerinin kilidini “kuzey demiryolu” açar


Yayın: 21-07-2017
Kategori: Demiryolu

Türkiye-İran koridorunda şu anda yılda 15.000 - 20.000 vagon taşıması gerçekleştirilebildiğini belirten DTD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Salkaya, iki ülke arasında demiryolu taşımalarının artırılması için; feribot büyütme çalışmalarına ciddi yatırımlar yapılsa da, Kuzey Van Gölü Demiryolu Projesi’nin uzun vadede en iyi seçenek olduğunu söylüyor. 




Demiryolu sektörünün personel ihtiyacı sorunu


Yayın: 19-06-2018

Ali Ercan Güleç / DTD Başkanı