Etiketler: dtd
Türkiye’nin geleceği demiryolu taşımacılığından geçiyor
“Özellikle demiryolu taşımacılığına uzun yıllarını harcamış biri olarak, gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim tek gerçek, Türkiye’nin geleceğinin demiryolu taşımacılığından geçtiğinin halen değişmediğidir. Bir başka deyişle, harcanan 27 yıla rağmen umudumu yitirmedim. Veya daha doğru bir yaklaşımla umudumuzu yitirmeyelim…”
DTD’den 'Kanun Tasarısı' bildirisi
Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), Türkiye Ulaştırma Sektöründe önemli bir değişimi başlatacak olan “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı” konusunda bir basın bildirisi yayınladı.
Taşımacılık ve lojistik sektörü yeni şuradan neler bekliyor?
2009 yılında “Hedef 2023” sloganıyla gerçekleştirilen 10. Ulaştırma Şurası’nda belirlenen 100 iddialı hedef kapsamında geçen 4 yıllık süreçte taşımacılık ve lojistik sektörü alanında önemli birçok adımın atıldığını belirten sektör temsilcileri, yeni şura için öncelikli gündem maddelerini ise, lojistik master planının çıkarılması, intermodal taşımacılık sistemlerin geliştirilmesi ve Ar-Ge, inovasyon ve eğitim konusunda teşviklerin artırılması olarak sıralıyor.
Demiryolunda yasa tamam yönetmelikler bekleniyor
Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun’un çıkarılmasının sektör açısından çok önemli bir adım olduğunu belirten Demiryolu Taşımacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz, yönetmeliklerin biran önce çıkarılması, ikincil düzenlemelerin hızla sonuçlandırılması ve özel sektörün kendi lokomotif, vagon ve personeli ile tren işletmeciliği yapmasının önü açılması gerektiğinin altını çiziyor.
Tüm yönleriyle demiryolunda serbestleşme planları
2016 yılı içerisinde demiryollarında serbestleşme süreci kapsamında DDGM tarafından hazırlanan ikincil mevzuatların yayınlanması ve TCDD’nin yeniden yapılandırma sürecinin büyük ölçüde tamamlanması hedefleniyor.
Ömer Faruk Bacanlı: Akaryakıt ve ağır yük taşımacılığında demiryolunun önemi
Ömer Faruk Bacanlı / DTD Genel Sekreteri
Doğu trenlerinin kilidini “kuzey demiryolu” açar
Türkiye-İran koridorunda şu anda yılda 15.000 - 20.000 vagon taşıması gerçekleştirilebildiğini belirten DTD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Salkaya, iki ülke arasında demiryolu taşımalarının artırılması için; feribot büyütme çalışmalarına ciddi yatırımlar yapılsa da, Kuzey Van Gölü Demiryolu Projesi’nin uzun vadede en iyi seçenek olduğunu söylüyor.