e
Banner

Etiketler: lojistik



Gıda sektörü rekabetteki gücünü lojistikten alıyor



Gıda endüstrisinin yeni pazarlara ulaşmasının ancak güçlü bir lojistik sektörü ile olacağını söyleyen Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, bu bağlamda Türkiye’nin ATP Konvansiyonu’na taraf olmasını önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriyor. Kopuz böylece ihracatta pazarların çeşitleneceğini ve 2023 hedeflerinin yakalanabileceğini belirtiyor.





Palandöken Lojistik Merkezi Projesi’nde ihale iptali!



TCDD Palandöken Lojistik Merkezi Projesi Kontrollük ve müşavirlik ihalesi iptal edildi





UND başkanı Engin Özmen adaylıktan çekilecek!



UND’nin 37’inci genel kurulu 18-19 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacak. Genel kurula sayılı günler kala hareketli günler yaşanmaya başladı. UND Başkanı Engin Özmen, başkan adayı Çetin Nuhoğlu’na çağrıda bulunarak 3 maddenin taahhüdünü vermesi durumunda adaylıktan çekileceklerini ve kendisini destekleyeceklerini açıkladı.





KKTC’nin ulaştırma ve lojistik sorunları GAÜ'de irdelendi



Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Ulaştırma ve Denizcilik Yüksekokulu tarafından “Dünya’da gelişmekte olan Taşımacılık, Ulaştırma ve Lojistik sektörünün KKTC olarak neresinde bulunmaktayız.” konulu panel düzenlendi.





Samsun lojistik köyün yeri kesinleşti



Samsun’da hazırlanan Lojistik Master Planı çerçevesinde, ilk etapta 5 farklı yere kurulması planlanan lojistik köyün konuşlandırılacağı alan belirlendi. Lojistik köy, Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik beldesinde, yeni Hurdacılar Sitesi’nin arka tarafında 176 hektar alan üzerine kurulacak.





DHL’den sağlık sektöründe bir ilk daha!


Yayın: 11-01-2013
Kategori: Lojistik

DHL Supply Chain Türkiye, hayvan sağlığı ürünleri depolamak için Veteriner Temsilci Ecza Deposu ruhsatı alan Türkiye’nin ilk lojistik şirketi oldu. DHL, İlaç Takip Sistemi’ne geçildiği dönemde de 2 milyon Euro civarında değerindeki yaptığı yatırım ile karekod uygulama hattını kuran ilk lojistik şirketi olmuştu.





Batu Lojistik’ten uçak hızında teslimat dönemi!



Batu Lojistik firmasının geliştirdiği MİNİVAN adı verilen sistem ile uçaktan daha hızlı teslim dönemi başladı.





Lojistik nedir? (video)


Yayın: 16-01-2013
Kategori: Lojistik

Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafında çekilen 'lojistik nedir' konulu video röportaj izleyenlere güzel anlar yaşatıyor.




‘Bursa’da mutlaka Lojistik Köy kurulmalı’


Yayın: 16-01-2013
Kategori: Lojistik

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, 13 organize sanayi bölgesine sahip Bursa’da Lojistik Köy’ün şart olduğunu söyledi.





UN Ro-Ro’nun satışı kitap oldu!



Unutulmasın Diye / U.N RO-RO Nasıl Satıldı, Türkiye'nin en büyük özel şirket satışı olan, U.N RO-RO'nun Amerikan fon şirketi KKR'ye devrini konu alıyor.