e
Banner

Etiketler: lojistik



Yurtiçi Lojistik’ten %55’lik büyüme



Sektöründeki öncü firmalar ile uzun dönemli yeni kontratlara imza atan Yurtiçi Lojistik, 2012 yılında bir önceki yıla göre 55% büyüme kaydetti.




Marsağ konteyner taşımacılığında TIRSAN'la güçleniyor



Marsağ Uluslararası Taşımacılık, TIRSAN Treyler Adapazarı Fabrikasında gerçekleştirilen teslimat töreni ile 13 adet TIRSAN konteyner taşıyıcıyı teslim aldı.





Ayakkabıcıların ithalat freni İhtisas Gümrükleri olacak



Türk ayakkabı sanayine büyük zarar veren ithalatçıların, devlete de 60 milyon dolarlık vergi kaybına neden olduğunu bildiren TASD Başkanı Hüseyin Çetin, sektörün her geçen gün artan ithalat rakamlarından şikayetçi. 546 milyon dolar ihracata karşılık 864 milyon dolarlık ayakkabı ithal edildiğini, acil önlem alınmaması durumunda fabrikalara kilit vurmak zorunda kalacaklarını belirten Çetin, ek vergi konularak yeniden ihtisas gümrüklerinin oluşturulması gerektiğine dikkat çekiyor.




JGS Türkiye-İngiltere hattında rekabeti denize taşıdı



2006’da Punta Denizcilik’e ortak olarak Türkiye pazarına adım atan John Good Shipping (JGS), İngiltere’ye açtığı direkt hat ile iki ülke arasında komple ve parsiyel konteyner taşımaları yapıyor. John Good Shipping Genel Müdürü Levent Aydinç, “İstanbul ve İzmir’den haftalık çıkan direkt parsiyel servisimizde, istenirse yüklerin İngiltere’de gümrük işlemlerini tamamlayıp, palet bazında farklı bölgelere dağıtımını sağlıyoruz. Ya da gümrükten yükleri, vergileri ödeyerek çıkartıp alıcı hiçbir işlemle uğraşmadan, istenilen saatte teslimat yapıyoruz” diyor.




UTİKAD’dan Dünyanın En Büyük Çevre Hareketine Destek


Yayın: 22-03-2013
Kategori: Lojistik

Dünyanın En Büyük Çevre Hareketi olarak kabul edilen “Dünya Saati” kampanyasına ikinci kez destek verecek olan UTİKAD, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü kendi domino etkisini yaratmaya davet ediyor.





GEFCO’dan Mosaic del Sur’a özel strateji


Yayın: 22-03-2013
Kategori: Dünyadan

GEFCO, dekoratif beton, yer karoları ve Zellige çinileri üreten İspanyol firması Mosaic del Sur için sevkiyat takibi sağlayan ve sevkiyat sürelerini kısaltan, özel olarak geliştirilmiş bir uluslararası nakliye stratejisi uyguluyor.




‘Alıcı Takviye Merkezi’ DHL’i en iyi lojistikçi yaptı



DHL dünyanın en büyük otomotiv güvenlik tedarikçisi Autoliv China'nın ‘En İyi Lojistik Hizmet Sağlayıcısı Ödülü’nü kazandı.




Grimaldi, Mercedesleri Autoport’a taşımaya başladı



Türkiye’nin ilk otomotiv ihtisas limanı Autoport, Mercedes-Benz ile düzenli otomotiv seferlerine hizmet vermek üzere anlaştı. Anlaşma çerçevesinde Grimaldi’nin Mercedes marka araçları taşıyan Ro-Ro gemileri Autoport’a düzenli olarak haftada iki sefer yapacak. Mercedesleri taşıyan ilk gemi Autoport’a geldi.




İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi’den Lojistik Çözüm Reçetesi



Moda, marka ve tasarım anlamında son yıllarda önemli gelişmeler kaydeden hazır giyim sektörü, ticarette organizatör ülke olma hedefi için lojistik paydaşlarından da destek bekliyor.





Halı sektörü by-pass rotalar arayışında



Pazar çeşitliliğini günden güne artıran halı sektörü, siyasi çalkantılar ile boğuşan komşu ve bölge ülkelere yönelik ihracatın da hedeflenen düzeyde artması için lojistikte yeni arayışlar içinde. Suriye gibi köprü konumundaki ülkelere yönelik lojistik problemlerin bölgesel ihracatı da etkilediğini kaydeden İHİB Başkanı İbrahim Yılmaz, “Lojistik sektöründen sıkıntı yaşanan bölgeleri hızlı ve etkin bir biçimde by-pass ederek ürünlerimizin alıcılara ulaşmasını sağlayacak çözümler üretmesini bekliyoruz” diyor.