Türkiye ile Suriye arasında son olarak üç sınır kapısının geçici olarak askıya alınmasıyla derinleşen kriz, ihracat ve taşımaları durma noktasına getirdi. Suriye ile ticaret hacmi 2 milyar dolardan 366 milyon dolara gerilerken, bölgeye taşıma yapan lojistik şirketleri alternatif güzergah aramaya yöneldi.
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı görüşmede siyasi konuların yanısıra enerji, ticaret ve yeni sınır kapılarının açılması gibi ekonomik konuların da masaya geldiği bildirildi.
Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinde Asya Pasifik Bölgesi ülkeleriyle ilgili belirlenen hedeflere şu andaki lojistik hizmetler ve navlun fiyatları ile ulaşmanın imkansız olduğunu vurgulayan DEİK/DTİK Asya Pasifik Komite Başkanı Nejdet Demiryürek, ihracatçının navlun ücretleriyle, lojistik firmalarının da gemi yatırımı için ucuz krediler ile desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
37.000'den fazla evrakları teyit edilmiş firmanın bir araya geldiği bir platform olan Trans.eu, nakliyecilere, forwarderlara, işverenlere ve entegratörlere farklı fayda ve avantajlar sağlıyor.Özellikle Türk şirketlerini Avrupalı şirketler ile bir araya getirerek yeni iş fırsatları yarattıklarını belirten Eurasia Bölgesi Direktörü Ege Özsaygılı, “Bu yıl her ay yeni 30 şirketi sistemimize dahil ederek Türkiye pazarında uluslararası taşımacılık alanında vazgeçilmez platform olarak kendimizi konumlandıracağız” diyor.