e
Banner

Etiketler: petrol



Türkiye-İran arasında taşımacılık ilişkileri gelişiyor


Yayın: 09-10-2012

İran ve Türkiye, Taşımacılık İşbirliği Komisyonu 7. Ortak Oturumu sonrası iki ülke arasında hava, deniz ve kara taşımacılığı alanında ortak işbirliği protokolü imzaladılar.

 




Irak’tan 5.5 milyar dolarlık tehdit


Yayın: 08-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

İdam cezasına çarptırılan Irak Eski Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin Türkiye’de olması ve Kuzey Irak Kürt Yönetimi’yle ilişkiler nedeniyle bozulan Ankara-Bağdat ilişkilerinde soğuk rüzgârlar esmeye devam ediyor.





Petrol fiyatlarında umut veren rapor


Yayın: 19-12-2012
Kategori: Akaryakıt

Bu yıl 110 dolarları gören petrol fiyatlarıyla ilgili umut verici bir rapor yayımlandı. Saxo Bank, 2013'te ABD'deki doğalgaz devrimi nedeniyle petrol fiyatlarının 50 dolara kadar gerileyeceği tahmininde bulundu.





Irak navlunlarında yüzde 50 düşüş



Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı görüşmede  siyasi konuların yanısıra enerji, ticaret ve yeni sınır kapılarının açılması gibi ekonomik konuların da masaya geldiği bildirildi.




PETDER ADR sürecine liderlik ediyor


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Akaryakıt

PETDER üyesi şirketlerin taşımacılık faaliyetlerinde ADR Yönetmeliği’nin gerekliliklerini yerine getirme hususunda liderlik üstlendiğini vurgulayan PETDER Genel Sekreteri Niyazi İlter, “Diğer yandan bayilerce kullanılan araç ve ekipmanın ADR uygunluğu ise sınırlı seviyededir. Bu alanda önümüzdeki süreçte önemli bir kaynak ve çaba gösterilmesi gerekir” diyor. 





ABD petrolde Suudi Arabistan’ı geçmeye hazırlanıyor


Yayın: 27-04-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: abd ekonomi petrol

Dünyanın lider sigorta brokerliği ve risk yönetimi şirketi Marsh, 2017 Yılı Petrol ve Gaz Risk Endeksi’ni yayınladı. Endeksteki bulgulara göre ABD, en büyük petrol kaynağı olma yolunda Suudi Arabistan'ı geçmeye hazırlanıyor ve bu değişim, enerji endüstrisinin jeopolitik görünümünü de etkileyecek.