e
Banner

Etiketler: ırak



ULUSTRANS ‘enerjisini’ Irak’ta büyüyerek artıracak


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Enerji

Enerji lojistiğinde yaygın global ağı, güçlü altyapısı ve referansları ile markalaşan Ulustrans, yenilenebilir enerji projelerinde başarılı operasyonlarını sürdürürken, yeni fırsatları da en etkin şekilde değerlendiriyor. Son dönemde Irak’ta artarak devam eden petrol yatırımlarını mercek altına alan şirket, bir yıl içinde Erbil’de açacağı ofisiyle petrol ekipmanlarının nakliyesinde de anahtar teslim çözümler sunacak.




Habur’da geçişler uzadı, iş adamları çözüm istedi


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Karayolu

Avrupa’dan Irak’a taşınan mallarda transit ülke konumunda olan Türkiye’nin  Habur Sınr Kapısı’ndaki beklemeler 7-8 güne çıkınca, iş adamları sıkıntılı günler geçirmeye başladı.




Damco lojistik Irak pazarını 4 koldan saracak


Yayın: 26-09-2012
Kategori: Lojistik

Forwarding ve tedarik zinciri yönetimi çözümlerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Damco, Ortadoğu’nun kalbi Irak’a yerleşiyor. 2004 yılında ABD ordusuna ait yükleri taşımak için adım attığı Irak’ta açtığı 4 ofisle lokal pazarın güçlü oyuncularından biri olmak isteyen Damco, global network gücü, bölgede edindiği deneyim ve pazardaki bilinirliğiyle Irak’ın yeniden yapılandırılması sürecinde oluşacak dev lojistik pastasından büyük bir pay almayı hedefliyor.

 




Irak pazarı ihracatta ilk sıraya yükselecek



Irak'ın, halen Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında 2'nci olduğunu kaydeden, Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Nevaf Kılıç, Irak'ın, ilk sıraya çıkacağını söyledi.

 




Güneydoğu'nun ihracatında aslan payı Irak'ın


Yayın: 01-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Bölgeden 2012 yılının ocak-eylül döneminde yapılan ihracatın yüzde 50,8'si Irak'a gerçekleştirildi.

 




Irak’tan 5.5 milyar dolarlık tehdit


Yayın: 08-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

İdam cezasına çarptırılan Irak Eski Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin Türkiye’de olması ve Kuzey Irak Kürt Yönetimi’yle ilişkiler nedeniyle bozulan Ankara-Bağdat ilişkilerinde soğuk rüzgârlar esmeye devam ediyor.





3500 aracın geçtiği Habur’a 3. köprü


Yayın: 24-01-2013
Kategori: Gümrük

Günlük 3 bin 500 aracın geçtiği 13 milyar doları geçen ticaret hacmine sahip Habur kapısının hizmet vermekten uzak olduğunu belirten Ekonomi Bakanı Zafer çağlayan,  Habur Nehri’ne 3. köprü yapılmasının şart olduğunu söyledi.




Proje ve ağır yük lojistiğinin kalbi Türkiye’de atacak



Proje ve ağır yük lojistiğinin tüm aktörleri 18-19 Kasım tarihleri arasında İstanbul düzenlenen Breakbulk Türkiye Konferansı’nda buluştu. Konferansta, coğrafik konumu ile bölgesel proje ve ağır yük taşımacılığının kalbi haline gelen Türkiye’de enerji alanında 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanan 122 milyar dolarlık yatırımın sektör açısından önemli fırsatlar yaratacağının altı çizildi.  




Irak’a ihracatın yüzde 17’sini Taha Kargo omuzladı


Yayın: 15-02-2016
Kategori: Karayolu

“Yarattığımız marka kimliğiyle Türkiye ve Irak’taki iş adamlarına güven ve cesaret veriyoruz” diyen Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, 2015’te Irak’a yapılan ihracatın yaklaşık ’sini kendilerinin taşıdığını söyledi. Taha, Irak ile ticaretin artırılması için siyasi ilişkilerin iyi tutulması ve Habur Sınır Kapısı’ndaki geçişlerin ise günlük en az 2 bin tıra çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. 




Irak, Türkiye ile 17 milyar dolarlık demiryolu bağlantısını denetlemek için birim kurdu


Yayın: 28-07-2023
Kategori: Dünyadan

Kalkınma Yolu projesi, Irak'ın güneyindeki Faw Limanı'ndan Türkiye sınırına kadar uzanan geniş bir demiryolu ve karayolu bağlantısının inşasını içeriyor. Irak-Türkiye 17 milyar dolarlık demiryolu bağlantısı projesi için 30 şirket yarışıyor.