e
Banner

Etiketler: abd



ABD’deki ticari ve lojistik eşikleri Eyalet stratejisi ile aşacağız


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Lojistik

“İhracatta 2023 yılı için 500 milyar dolar hedefini koyduk. ABD, bu hedefi yakalayabilmemiz açısından kritik bir pazar. Bu anlamda bu pazarda hem ihracat hem de dağıtım kanallarımızı güçlendirmek için çalışmalar yürütüyoruz. ABD ile eyalet bazlı çalışma stratejimiz kapsamında New York, Kaliforniya, Teksas, Georgia, İllinois ve Florida’yı hedef eyaletler olarak belirledik.  ABD GSYİH’sının %42’sini, nüfusunun %40’ını oluşturan bu eyaletler aynı zamanda önemli dağıtım merkezlerine ev sahipliği yapıyor.” 

 




FIATA DÜNYA KONGRESİ


Yayın: 17-09-2012
Etiketler: abd fiata 2012 fuar

FIATA DÜNYA KONGRESİ





Dünya enerjisinin yüzde 1'ini Türkiye tüketti



BP Dünya Enerji İstatistikleri Raporu'na göre, geçen yıl Türkiye'nin enerji tüketimi, bir önceki yıla göre yüzde 9,2 arttı.

 





Doğruer Lojistik ABD pazarında yeni fırsatların peşinde


Yayın: 19-09-2012
Kategori: Karayolu
Etiketler: abd dogruer lojistik

Yurtdışı pazarlardaki varlığını yeni yatırımlarla güçlendiren Doğruer Lojistik, uluslararası hava ve denizyolu taşımalarında odaklandığı üç pazardan biri olan ABD’de büyümeye odaklandı. Havayolunda toplam taşımalarının %20’sini gerçekleştirdiği ABD’de tüm eyaletlere hizmet veren iki acente ile çalıştıklarını söyleyen Doğruer Lojistik Genel Müdürü Cüneyt Doğruer, denizyolunda da hacimlerini artırmak için yeni işbirliği arayışında olduklarını belirtiyor.




Turkish Cargo Amerika kıtasında irtifa kazanıyor


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Havayolu
Etiketler: abd tukhis cargo

Dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasına adını yazdıran Türk Hava Yolları’nın kargo taşımacılığındaki markası olan Turkish Cargo, Amerika kıtasında 3 farklı ülkede 6 farklı noktaya hizmet sunmanın haklı gururunu yaşıyor. Avrupa havayolları arasında büyüme hızında liderlik koltuğunda oturan Turkish Cargo’nun Amerika kıtasında da rekorlar kırmaya başladığını söyleyen Turkish Cargo Başkan Yardımcısı Halit Anlatan, güçlü kara taşıma ağları ve yeni işbirlikleriyle bölgedeki varlıklarını güçlendireceklerini aktarıyor.

 




DHL, ABD’de bir Enerji Merkezi açtı


Yayın: 28-09-2012
Kategori: Enerji
Etiketler: abd dhl enerji

Dünyanın lider lojistik şirketi DHL, ABD’de bir Enerji Merkezi açtı. DHL, Teksas’ın Houston kentinde Enerji Merkezi açtı...




Mustafa Sönmez: FED’in faiz kararı iştah kaybını artıracak


Yayın: 13-01-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

ABD Merkez Bankası FED’in faiz oranını 0,25 puan artırmasının Türkiye’ye yansımalarını değerlendiren Ekonomist Mustafa Sönmez, son 2,5 yılda dolar karşısında %60 değer kaybeden TL’nin değer kaybının süreceğini söyledi. Sönmez, yine bu kararın yabancı sermaye girişini de olumsuz etkileyeceğini vurguladı. 




60 ton’luk transformatör Kässbohrer SLH 8 LOW-BED ile taşındı



2002 yılından beri Tırsan bünyesinde faaliyet gösteren Alman treyler üreticisi Kässbohrer, ürettiği inşaat, enerji, sanayi ve proje taşımacılığına yönelik low-bed semi-treylerler ile sektörel ihtiyaçlara ve müşterilerine çözüm ortağı olmaya devam ediyor.




ABD'ye ihracat artıyor


Yayın: 06-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye'nin geçen yıl ABD ile ticaretinde ihracatın ithalatı karşılama oranı yaklaşık yüzde 58'e yükseldi.




ABD petrolde Suudi Arabistan’ı geçmeye hazırlanıyor


Yayın: 27-04-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: abd ekonomi petrol

Dünyanın lider sigorta brokerliği ve risk yönetimi şirketi Marsh, 2017 Yılı Petrol ve Gaz Risk Endeksi’ni yayınladı. Endeksteki bulgulara göre ABD, en büyük petrol kaynağı olma yolunda Suudi Arabistan'ı geçmeye hazırlanıyor ve bu değişim, enerji endüstrisinin jeopolitik görünümünü de etkileyecek.