e
Banner

Etiketler: çin



Halıda Çin Seddi ve krize karşı ‘hastane’ formülü


Yayın: 12-09-2012
Kategori: Tekstil

Dünyanın en fazla halı ihracatı yapan ülkeleri arasında dördüncü sırada yer alan Türk halı sektörü, küresel krize inat ihracatı artırmaya devam ediyor. 





Fındık ihracatı yükselişte


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Gıda

Karadeniz İhracatçı Birlikleri (KİB) Koordinatör Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, geçen fındık sezonunda 230 bin ton iç fındık ihracatıyla 1,8 milyar doların üzerinde döviz girdisi temin edildiğini açıkladı..

 




Dünya enerjisinin yüzde 1'ini Türkiye tüketti



BP Dünya Enerji İstatistikleri Raporu'na göre, geçen yıl Türkiye'nin enerji tüketimi, bir önceki yıla göre yüzde 9,2 arttı.

 





CEVA Çin’de yeni fırsatların peşinde


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Lojistik

CEVA Lojistik global ekonomiye yön veren ülkelerden biri olan Çin’de konumunu güçlendirmek için harekete geçti. Çin’de gümrükleme ve antrepo hizmetleri konusunda uzun süredir yeni işbirliği imkanlarını araştıran CEVA, Şangay merkezli Shine-Link International Logistics Co., Ltd. (SLC) ile stratejik işbirliği için el sıkıştı.

 




Çin dünyanın en büyük kargo havalimanını inşa edecek


Yayın: 02-10-2012
Kategori: Havayolu

Çin, Pekin yakınlarında 30 milyar Rmb değerindeki proje kapsamında dünyanın en geniş kargo havalimanını inşa etmeyi planlıyor.





Türk deri sektörü Çin’e açılıyor


Yayın: 02-10-2012
Kategori: Tekstil

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD), yaptığı anlaşmayla Çin’in Haining kentinde yılda 5 milyon kişinin ziyaret ettiği Haining China Leather City AVM’nin bir katını kiraladı. Çin’in lüks perakende pazarına girmeyi hedefleyen Türk deri sektörü, 2013’den itibaren AVM’deki 25 mağazada satışa başlayacak.




Çin’deki araç sayısı 238 milyona yükseldi


Yayın: 22-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin’deki araç sayısı 238 milyona ulaştı. Türkiye’de toplam araç parkı 16 milyon civarında seyrediyor. Geçen yıl Amerika ve Japonya’nın toplamından daha fazla araç üreten Çin, 14,5 milyonu otomobil olmak üzere 18,5 milyon araç üretimine imza atmıştı.





Antalya Limanı'ndan Çin'e 1 milyar dolarlık doğal taş ihracatı



Antalya Limanı'ndan yılbaşından bu yana yapılan 2 milyon ton doğal taş ihracatından 1 milyar dolar civarında gelir elde edildiği, ihracatın yüzde 90'ının Çin'e yapıldığı bildirildi.





Denizli ve Bursalı tekstilciler Çin’de lojistik merkez kuruyor


Yayın: 15-01-2013
Kategori: Tekstil

Denizli ve Bursalı tekstil ihracatçıları, Çin'de lojistik merkez kurmak üzere işbirliği yaptı.





UPS, Hangzhou’da sağlık devi Merck’le yola çıktı


Yayın: 20-06-2013
Kategori: Dünyadan
Etiketler: çin lojistik merck ups

UPS, Çin’in Zheijang Bölgesinde yer alan Hangzhou’da sağlık hizmetleri tesisi açtı.