e
Banner

Etiketler: imo



DEÜ’den denizcilik sektörüne yönelik konferans



15 Mart 2013 günü saat 10.00’da Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda “Denizcilik Sektöründe Bilgi Ve İletişim Teknolojilerinin Yeni Kullanım Alanları'' başlıklı Konferans gerçekleştirilecek.





Bluemar gemilerin insan kaynağını yönetiyor



Dünyanın tanınmış denizcilik şirketlerine hizmet veren Bluemar Denizcilik, mürettebat yönetimi hizmetiyle gemi operasyonunu kolaylaştırırken önemli maliyet avantajı sağlıyor. Bluemar, bu hizmet için dünya genelinde 600 denizciyle çalışıyor.





Denizde navlun fırtınası dinmeyecek



Konteyner taşımacılığında yaşanan konsolidasyonlar sonrasında rekabet seçeneklerinin azaldığını, sektörün artık belli başlı firmalar tarafından domine edildiğini vurgulayan Türk Armatörler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Çınar, navlunu artık taşıtanın değil taşıyanın belirleyeceğini, bu durumun da fiyatları yüksek tutmaya devam edeceğini söyledi. Çınar ayrıca IMO’nun sıfır emisyon hedefi doğrultusunda yapılacak yatırımların doğuracağı maliyet ve hurdaya çıkan gemilerle bozulabilecek arz talep dengesinin de navlun fiyatlarını etkileyeceğine belirtti.