e
Banner

Etiketler: tırport



İlk 15 lojistik teknoloji şirketi arasına girdi


Yayın: 02-06-2020
Kategori: Lojistik
Etiketler: akın arslan tırport

Arttırılmış zeka ile desteklenen dijital çözümleriyle dünyada dikkatleri üzerine çeken Türk Lojistik Teknolojileri Startup’ı Tırport, CrunchBase Global Teknoloji Endeksine göre “Lojistik Teknolojileri” kategorisinde dünyadaki ilk 15 teknoloji şirketi arasına girdi.




Tırport Insights, lojistik sektörünün nabzını tutacak



Devreye aldığı dijital hizmetleriyle sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli lojistik platformlarından birisi haline gelen Tırport, lojistik bilgi servisi Tırport Insights’ı Ocak 2021 tarihi itibariyle yayına aldı. Lojistik sektörünün canlı ve güncel verileri, sektöre ilişkin raporlar, değerlendirmeler, analiz ve öngörüler Tırport Insights’tan yayınlanmaya başladı.




KPMG ve TIRPORT'tan lojistik sektörünün geleceği için dev iş birliği


Yayın: 01-07-2022

KPMG ve TIRPORT tüm üreticileri, lojistik firmaları ve KOBİ'leri yüksek teknolojiyle buluşturacak önemli bir iş birliğine imza attı.




Tırport üç kıta arasında dijital köprü kuracak



Crunchbase gibi, global teknoloji endekslerinde dünyadaki en önemli 10 lojistik teknolojisi ve tedarikçisi arasında sıralanan Tırport, yönünü Avrupa, Çin ve Afrika’ya çevirdi. Şirket, sahip olduğu yapay zeka destekli teknolojiler ve dijital platform gücüyle Avrupa-Çin-Afrika arasındaki lojistik hareketin bölgesindeki en önemli dijital HUB’ı haline gelmeyi ve 1,5 milyon kamyoncuya ev sahipliği yapmayı hedefliyor.




‘İntermodelde Hub’ olmak 80 milyar dolarlık etki yaratacak



Son 10 yılda intermodele dönük talebin 10 kattan fazla arttığını belirten TIRPORT Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, “Türkiye, Orta Lojistik Koridoru’ndaki intermodal trafiğinin en stratejik Hub’ına dönüşebilir. 5 yıl içinde kuzey-güney, doğu-batı aksındaki trafikten 80 milyar doların üzerinde gelir elde edebilir” dedi. 




TATKO ve TIRPORT’tan kamyon lastik sektörü geleceği için dev iş birliği


Yayın: 27-10-2022

TATKO ve TIRPORT, yollardaki 930 bini aşkın kamyona ulaşarak, kamyoncuları yol yardımından lastik değişimine kadar her türlü ihtiyaçlarında mobil teknolojilerle buluşturacak önemli bir iş birliğine imza attı.




Tırport, TBD Bilişim Yıldızları arasında



Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul Şubesi tarafından Türkiye çapında düzenlenen “Türkiye Bilişim Yıldızları 2022” yarışmasında Tırport, “Özel Sektör” kategorisinde ödüle layık görüldü. 




Deprem lojistiğinin, stratejik yol haritası nasıl olmalı?


Yayın: 13-02-2023
Kategori: Lojistik

Depremde ilk 48 saat son derece hayati olduğunu, ilk 72 saat ise hayata dokunabilmenin son sınırı olduğunu ifade eden Tırport Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, "Deprem sırasında, A’dan Z’ye deprem lojistiğinin planlanması hayati önemdedir" dedi.  




Navlun fiyatları, Avrupa’da yüzde 40, Türkiye’de yüzde 107 arttı


Yayın: 07-03-2023
Kategori: Karayolu

Türkiye’de ilk defa Navlun Fiyat Endeksi “Tırport’la 2022’ye Bakış” raporunun içinde yayınlandı. Tırport Insights verilerine göre, 2022’de navlun fiyatları bir önceki yıla göre Avrupa’da yüzde 40,  Türkiye’de yüzde 107 arttı.




Nitelikli kamyon şoförlüğü, mühendislik kadar dünyadan yoğun talep alacak


Yayın: 08-05-2023
Kategori: Karayolu

Avrupa’da 600 binin üzerinde kamyon şoförü açığı bulunuyor.