e
Banner

Etiketler: kpmg



TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNDE DİJİTALLEŞME TRENDLERİ


Yayın: 04-12-2018
Kategori: 10 Soruda


Yavuz ÖNER / KPMG Türkiye Taşımacılık Sektör Lideri
 




Lojistik Güven Endeksi açıklandı


Yayın: 17-02-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi

KPMG Türkiye, İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi işbirliğiyle Türkiye’nin ilk Lojistik Güven Endeksi’ni hesapladı. Lojistik Sektörü Güven Endeksi 2019 yılının son çeyreğinde 95,90 olarak gerçekleşti.




10 Soruda: Covid-19 ve Tedarik Zinciri


Yayın: 26-06-2020
Kategori: 10 Soruda

Covid-19’un pek çok Türk firması için tedarik zincirinin önemli halkalarından olan Çin, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’da üretimi ciddi oranda etkilediğini ve üretim ağlarında etkisi uzun süre devam edecek bir durgunluğa yol açtığını belirten KPMG Türkiye Strateji ve Operasyonlar Şirket Ortağı Serkan Ercin, “Şirketlerin bu dönemde geleneksel zaman serileri bazlı talep ve tedarik planlama modelleri yerine, daha esnek ve anlık değişimlerden kolay etkilenmeyecek analitik talep ve tedarik planlama modellerini uygulamaları gerekeceğini düşünüyoruz” dedi. 




Lojistikte hareket başladı


Yayın: 24-07-2020
Kategori: Lojistik
Etiketler: kpmg yavuz öner

Covid-19 nedeniyle hem yük hem de yolcu talebinde ciddi daralma yaşayan lojistik sektöründen toparlanma sinyalleri geliyor. KPMG Türkiye ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi iş birliğinde hesaplanan Lojistik Güven Endeksi’nde üçüncü çeyrek beklentisi olumlu yönde artarken, salgının etkisinin en ağır hissedildiği ikinci çeyreğe göre iş durumu koşulları ile ilgili beklenti yüzde 67’lik artışla 130,43 olarak gerçekleşti




Lojistikte güven yükseliyor


Yayın: 24-12-2020
Kategori: Lojistik

Covid-19’dan etkilenen lojistik sektöründe 2020 umutlu kapanıyor. KPMG Türkiye ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi iş birliğiyle hesaplanan Lojistik Güven Endeksi 2021 için olumlu sinyal veriyor.




Birleşme ve satın almalar pandemiye meydan okudu



KPMG Türkiye, ‘KPMG Perspektifinden Birleşme ve Satın Alma Trendleri 2020 Raporu’nu açıkladı. 2020 verilerine göre, dünyada birleşme ve satın alma işlemleri önceki yıla yakın ancak altında bir performans sergiledi. Türkiye’de ise hem işlem hacmi hem de işlem sayısı artış gösterdi. Değeri açıklanan işlemlerin toplam hacmi 6,9 milyar dolara ulaştı. Değeri açıklanmayan işlemlerle birlikte tahmini toplam işlem hacmi 9 milyar doları buldu. 




Taşımacılık sektöründe beklentiler pozitif


Yayın: 04-02-2021
Kategori: Lojistik

KPMG Türkiye ve İÜ Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nin iş birliğiyle hesaplanan Lojistik Güven Endeksi 2020’yi pozitif tamamladı. Endeks 2019’un son çeyreğine göre 2020’nin aynı döneminde yüzde 15 artış gösterdi. İstihdamda da artış görülen endeks sektörün 2021 beklentileri için pozitif sinyal veriyor.




Lojistik sektörü 2021’e yükselişle başladı


Yayın: 29-04-2021

Lojistik sektörü pandemi dalgasının etkilerini atıyor. 2021’in ilk üç ayını kapsayan Lojistik Güven Endeksi’ne göre sektör ölçüme başlandığından bu yana en yüksek seviyeyi kaydetti.




Taşımacılıkta engeller blok zinciri ile aşılacak



Ortalama bir dış ticaret işleminde 36 orijinal, 240 da kopya dokümanın aktığını belirten KPMG Türkiye Gümrük ve Dış Ticaret Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Şirket Ortağı Murat Palaoğlu, kota sorunu ve sınır kapılarındaki yığılmalarla mücadele eden Türk ihracatçısı ve lojistikçisi için süreci hızlandıran, kağıt bürokrasisini ortadan kaldıran; daha güvenli, daha şeffaf ve daha verimli bir ticaret ortamı sağlayan blok zincir teknolojisinin hayata geçirilmesinin kritik önemde olduğunu söyledi. Palaoğlu, Türkiye’nin bu alanda hazırlık yapması ve yasal bir çerçeve oluşturması gerektiğinin altını çizdi. 




Lojistikte güven rekor kırdı


Yayın: 15-07-2021
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörü, pandemiden güçlenerek çıkıyor. 2021’in ikinci çeyreğini kapsayan Lojistik Güven Endeksi’ne göre sektör tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. KPMG Türkiye Taşımacılık Sektör Lideri Yavuz Öner, “Dünya genelinde hızla devam eden aşılama çalışmaları ve hafifleyen kısıtlamalarla birlikte taşımacılık sektörü orta vadede güçlü görünümünü koruyor” dedi