e
Banner

Etiketler: teknoloji



Borusan Lojistik, Ağır Taşımacılık İşine Giriyor



Borusan Lojistik ağır taşımacılık ihtiyaçlarını, 20 çekici ve 20 “low bed” özel dorse ile karşılayacak





Lojistik, teknoloji ile hız kazanıyor



Bilgi teknolojilerindeki gelişim, diğer birçok sektöre göre değerlendirildiğinde, lojistik sektöründe çok daha yoğun olduğu görülüyor.





Kardex Remstar ‘akıllı fabrika’ dönemini başlatıyor



Kardex Remstar, 2016 yılında “Akıllı Fabrika” mantığıyla çalışan VBM (Vertical Buffer Module) ürününü pazara sunmaya hazırlanıyor. Kardex Remstar Ülke Müdürü Emre Yenal, bu ürünü kullanacak fabrikaların ciddi oranda alan verimliliği sağlayacağını söylüyor. 




Gümrüklere teknolojik takip geliyor


Yayın: 04-02-2016
Kategori: Gümrük

Gümrüklerin mobil ortamda izlenmesine imkan sağlayan ve son teknoloji sistemlerin kullanıldığı "Komuta Kontrol Merkezi" açıldı.




Kardex Remstar akıllı depolamaya öncülük ediyor


Yayın: 01-07-2016
Kategori: Depolama - Antrepo

Türkiye’de depo otomasyonu alanında büyük bir açığın bulunduğunu belirten Kardex Remstar Türkiye Ülke Müdürü Emre Yenal, hem sundukları ürünler hem de düzenledikleri konferanslarla bu açığı kapatmayı hedeflediklerini söyledi. 




Borusan Lojistik'ten ArGe, inovasyon ve dijitalleşmeye 100 Milyon TL


Yayın: 16-12-2016

Borusan Lojistik’in ArGe Departmanı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Lojistik Temalı ArGe Merkezi olarak onaylandı. İnovasyon ve dijitalleşme çalışmalarının yürütüleceği ArGe merkezi, Borusan Lojistik’in satışlarında en az ek yüzde 5  artış sağlarken, müşterilerine ise yüzde 3‘e varan oranlarda maliyet avantajı sunacak.
 
 




Sertrans Logistics Ar-Ge Merkezi’ne Bakanlık onayı



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,  gerçekleştirdiği denetimlerin ardından Sertrans Logistics Ar-Ge Merkezi’ne onay verdi. 




Şölen lojistik süreçlerini teknolojiyle donattı



100’ü aşkın ülkeyi Türk çikolatasıyla tanıştıran Şölen, yıllık 100 bin ton sevkiyat gerçekleştiriyor. Tedarik zinciri süreçlerini teknoloji yatırımlarla güçlendiren şirket, ürünlerini ilk günkü tazeliğiyle tüketicilerine ulaştırıyor. Gıda firmaların özellikle parsiyel ürün dağıtımlarında ortak platformlar kullanmadan kaçınmalarının, maliyet ve hizmet kalitesini negatif etkilediğine dikkat çeken Şölen Tedarik Zinciri Direktörü Mehmet Ali Aslan “Sektörün kamyonların içerisinde değil raflarda rekabet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ortak altyapı kullanımının artması, herkes için daha iyi hizmet ve kalite sağlayacaktır” dedi. 
 




Aras Kargo’dan transfer merkezi yatırım atağı


Yayın: 13-01-2021
Kategori: Lojistik

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo firması Aras Kargo, pandemi sürecinden önce başlattığı teknolojik dönüşüm ve altyapı yatırımlarına hız verdi. IT altyapısı ve operasyonel düzenlemelere son 2 yılda toplamda 300 milyon TL’ye yakın yatırım yapan Aras Kargo; 2020’de Ankara Transfer Merkezi’nin teknolojik dönüşümünü tamamladı. Ankara ile birlikte toplam 8 transfer merkezini dönüştüren şirket, saatlik işleme kapasitesindeki 3 katlık artış ile sektörün en iyisi konumuna geldi.




Lojistikte ‘hızlı çözüm’ üretenler tercih edilecek


Yayın: 29-03-2021
Kategori: Lojistik

2020’de korona virüsün etkisiyle daralan küresel ticarette ortaya çıkan sorunlar, lojistikte hızlı çözüm üretme becerisini her zamankinden daha çok öne çıkardı. Batu International Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, uluslararası ticaretteki karmaşa ortamının 2021 yılında lojistik sektörü için önemli bir sınav olacağını kaydetti.