e
Banner

Etiketler: gıda



Gıda ürünleri, artık gümrük kapılarında beklemeyecek



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında bitki ve bitkisel ürünler, gıda maddeleri ve hayvancılık ürünlerinin ülkeye giriş çıkışının yapılacağı gümrük kapılarını belirlemek için işbirliği protokolü imzalandı.

 




Alışan Grup Yeni Bir İş Ortaklığına İmza Attı


Yayın: 26-09-2012
Kategori: Lojistik

Alışan Lojistik; Adana Organize Sanayi bölgesinde yer alan; gıda sektöründe uluslararası platformda da faaliyet gösteren firma ile gıda likit taşıması hizmeti konusunda yeni bir iş ortaklığına imza attı.





Türkiye’de gıda sektöründe taşımacılık



2011 yılında Türkiye’nin gıda ve içecek ihracatı 8,9 milyar dolar olar ulaştı. Türkiye’deki gıda ve içecek sektöründeki firmaların çoğunluğu KOBİ’lerden oluşuyor. 2011 senesinde, ihracatın %59,6’sı KOBİ’ler tarafından yapıldı.





Fettahoğlu gücünü hızlı dağıtımdan alıyor


Yayın: 11-09-2015
Kategori: Gıda

Meyve suyu ve bakliyat sektöründe faaliyet gösteren Fettahoğlu Şirketler Grubu, ürün sevkiyatlarını Marmara Bölgesi’nde kendi araçlarıyla, diğer bölgelerde ise işbirliği yaptığı lojistik firmalarıyla gerçekleştiriyor. 





Gıda depolarında ön koşulların oluşturulması


Yayın: 25-01-2016
Kategori: Depolama - Antrepo

Uzman Sena Özbay Doğu / Tuz Gölü Su ve Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi / Aksaray Üniversitesi




Tarım, gıda ve soğuk zincir lojistiği


Yayın: 03-02-2016
Kategori: Gıda

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş / Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı / Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı




Gıda ihracatçıları hava kargo istiyor


Yayın: 21-12-2016
Kategori: Gıda

Yaş meyve sebze, çiçek, balık, yumurta başta olmak üzere raf ömrüne duyarlı gıda ürünlerinin ihracatının daha katma değerli gerçekleştirilebilmesi için ihracatçılar, Türk Hava Yolları (THY) bünyesindeki Turkish Cargo’nun kapasitesinin ve destinasyon sayısının arttırılmasını talep ediyor. 




Gıda sanayinin devleri lojistik süreçlerini nasıl yönettiklerini anlattı



Gıda sektöründe büyüme stratejileri ve yeni pazar arayışları, sektörün lojistik süreçlerinde karşılaştığı sorunlar, Türkiye’de soğuk zincir lojistiği ve izlenebilirlik uygulamaları, ATP Konvansiyonu ve gıda taşımacılığına yansımaları 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi'nde düzenlenen “Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Paneli”nde masaya yatırıldı. Panelde konuşan meslek örgütleri ve şirket temsilcileri, gıda lojistiğine tüketici taleplerinin yön verdiğini ve en önemli taleplerin ise gıda güvenliği, şeffaflık ve izlenebilirlik olduğunu belirtti. 




CEVA’dan gıda ve sağlık lojistiğinde A’dan Z’ye çözümler


Yayın: 17-10-2017
Kategori: Lojistik

Dünyanın önde gelen tedarik zinciri yönetimi şirketlerinden CEVA, hem yurtiçinde hem de yurtdışında A’dan Z’ye çözümlerle gıda ve sağlık sektörünün gelişimine katkıda bulunuyor. 




BATU’nun iş hacminin dörtte birini gıda oluşturacak


Yayın: 18-10-2017
Kategori: Lojistik

Gıdanın iş hacmi içindeki payını %25’e çıkarmayı hedefleyen Batu International Logistics, filosundaki frigorifik araç sayısını arttırmaya ve Almanya’da da depo yatırımı yapmaya hazırlanıyor.