e
Banner


Fettahoğlu gücünü hızlı dağıtımdan alıyor

Meyve suyu ve bakliyat sektöründe faaliyet gösteren Fettahoğlu Şirketler Grubu, ürün sevkiyatlarını Marmara Bölgesi’nde kendi araçlarıyla, diğer bölgelerde ise işbirliği yaptığı lojistik firmalarıyla gerçekleştiriyor. 





fuat_fettahoglu.jpgGıda sektörünün önde gelen kuruluşlarından Fettahoğlu Şirketler Grubu, Göze, Özge, Tuana ve Liddy markalarıyla meyve suyunda, Özge ve Göze markalarıyla da bakliyat grubunda faaliyetlerini sürdürüyor. Meyve suyu üretiminde kullandığı hammaddenin önemli bölümünü birkaç tedarikçiden temin eden şirket, bu mamuller için sezonluk bağlantılar yapıyor. Bakliyat kategorisinde ise pirinç haricindeki ürünler Göze Tarım Ürünleri A.Ş.’nin Mersin tesislerinde üretiliyor. Ağırlıklı olarak bakliyatın merkezi Mersin olduğu için tarladan toplanan ürünler tesislere geldikten sonra çeşitli kontrollerden geçiriliyor ve randımanına göre fiyatlandırılıyor. Bu ürünler çoğunlukla yörelerden gelen komisyonculardan alınarak işleme tabi tutuluyor ve ambalajlanıp Göze ve Özge markalarıyla satışa sunuluyor.

 

FİLOSUNDA 35 ARAÇ VAR

Türkiye’nin ürünlerini tüketicilerle dört bir yanında verdikleri bayiliklerle buluşturduklarını anlatan Fettahoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Fettahoğlu şunları aktarıyor: “Yalnız Marmara Bölgesi’nde Fettahoğlu Gıda A.Ş. bir pazarlama şirketidir. Bu bölgede İstanbul, İzmit, Adapazarı, Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne gibi 13 noktaya pazarlama elemanlarımız ile perakende ve toptan firmalara satışlarımızı yapıyoruz. 35 araçlık bir filomuz var. Marmara Bölgesi’ndeki ürün sevkiyatlarını kendi araçlarımız ile yapmaktayız. Marmara haricindeki sevkiyatlar ise lojistik firmalar ile yapılıyor. Pazarlama elemanlarımız hep motorizedir. Her bölgenin müşteri temsilcisi mevcut. Yaklaşık 35 kişilik bir kadro. Göze Tarım Ürünleri A.Ş.’ye ait Mersin fabrikasından bakliyatın tamamının sevkiyatını ise destek alarak yapıyoruz.”

 

30 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Fuat Fettahoğlu, bazı ürünleri normal depolarda bazı ürünleri de soğuk hava depolarında sakladıklarını söylüyor. Meyve suyunu 4 marka altında ürettiklerini aktaran Fettahoğlu, “Bunların çeşitleri vardır. Yaklaşık her markanın irili ufaklı 12 çeşit olarak üretimi yapılıyor. 1/1, 1/5’lik yani 1000 gr, 200 gr’lık Tetrapak ambalajlarda yeni ürünümüz olan Liddy meyveli içeceği ağırlıkla ihracat için üretiyoruz. İhracatına da başlandı. Yalnız bütün çeşitlerinin 30 ülkeye ihracatı yapılıyor. Amacımız her yıl ihracat yaptığımız ülke sayısını artırmak. Her yıl yurtiçinde ve dışında 5-10 fuara katılıyoruz. İhracatımızı deniz aşırı ülkelere taşımalık bazında yapıyoruz. Diğer ülkelere de karayolu ile lojistik firmalardan faydalanarak sevkiyatlarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

MEYVE SUYU ÜRETİMİNİ BURSA’YA TAŞIYACAK

Meyve suyunda yeni yatırımlar planladıklarını dile getiren Fuat Fettahoğlu, ürün çeşitlerinin sayısını ve dolayısıyla üretim kapasitelerini artırdıklarını ve bu sebeple de Samandıra – Sancaktepe’deki fabrikalarının artık yeterli gelmediğini belirtti. Fettahoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bursa Orhangazi’de 150 dönümlük bir arazi aldık. Buraya 20-25 bin m² kapalı alana sahip bir üretim tesisi kuracağız. 2016’nın sonunda faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Tesisimizin yapımı, yeni makine alımı ve diğer harcamalarla birlikte toplamda yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım gerçekleştireceğiz. Fabrikamızın hayata geçmesiyle yeni çeşitlerin üretimi hızlanacak. Sadece meyve suyunda değil tarımsal ürünlerde de çalışmalarımız söz konusu olacak. Örnek vermek gerekirse dondurulmuş sebze ve konserve gibi farklı gruplara da girebiliriz. Mevcut tesisimizi de depo amaçlı kullanabiliriz.” 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat