e
Banner

Etiketler: sağlık



Plastik kasalar insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ediyor


Yayın: 14-09-2012
Kategori: Yeşil Lojistik

IFCO Türkiye Genel Müdürü Onur Aytekin: “Türkiye’de taze meyve ve sebze lojistiğinde yoğun olarak kullanılan tek kullanımlık siyah plastik kasalar ve kullanımı sona erdikten sonra temizlenmeden kullanılan çok kullanımlır”.





Kimyasal madde lojistiğine yön verenler İstanbul’da buluştu


Yayın: 22-09-2012
Kategori: Kimya

Kimyasal madde lojistiğinde nakliyenin verimlilik, sağlık ve güvenlik standartlarını geliştirmeyi hedefleyen ECTA, Avrupa’nın 15 ülkesinden üst düzey yetkililerin katılımıyla yönetim kurulu toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi. Toplantıya ev sahipliğini ECTA yönetiminde Türkiye’yi temsil eden Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Damla Alışan yaptı.

 




Transorient sağlık ve etkinlik lojistiğine yoğunlaşacak


Yayın: 20-01-2014
Kategori: Lojistik

İntermodal taşımacılık alanında atılıma hazırlanan Türk sermayeli lojistik firması Transorient, 2014 sağlık ve etkinlik lojistiğine yoğunlaşacak. 




CEVA’dan gıda ve sağlık lojistiğinde A’dan Z’ye çözümler


Yayın: 17-10-2017
Kategori: Lojistik

Dünyanın önde gelen tedarik zinciri yönetimi şirketlerinden CEVA, hem yurtiçinde hem de yurtdışında A’dan Z’ye çözümlerle gıda ve sağlık sektörünün gelişimine katkıda bulunuyor. 




Turkish Cargo 2016’da 53.000 ton gıda ve 15.000 ton ilaç taşıdı


Yayın: 24-10-2017
Kategori: Havayolu

Gıda ve sağlık endüstrisinde hava taşımacılığına olan talep artarken, Turkish Cargo da sunduğu özel çözümlerle bu talebe en doğru cevabı veriyor. 2016’da 53.000 ton gıda ve 15.000 ton sağlık taşıması yapan Turkish Cargo, 2017’de hem bozulabilir kargo hem de ilaç gönderileri oranlarında %35 gelir artışı hedefliyor. 




Ekol çözümleri sağlık sektörüne ilaç gibi geliyor


Yayın: 24-10-2017
Kategori: Lojistik

Pharma CMO Zirvesi’nde konuşan Ekol Sağlık Sektörü Yöneticisi Ahmet Lütfi Dörtyön, “Türkiye’de ilaç takip sistemi için Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız entegrasyonu, Avrupa Birliği, Suudi Arabistan ve Rusya gibi ülkelerin resmi ilaç takip sistemleri ile de sağlayarak, ilaç firmalarına baştan sona tedarik zinciri çözümleri sunmaya devam ediyoruz” dedi.   




Soğuk zincirin genç ve dinamik oyuncusu B2 Cargo


Yayın: 21-05-2018
Kategori: Lojistik

B2 Cargo, gıda ve sağlık lojistiğinde hızlı bir şekilde büyüyen genç ve dinamik bir şirket. 18 depo ve çoklu rejim frigorifik özellikli araç filosuyla Türkiye’nin 81 iline hizmet sunan B2 Cargo, parsiyel taşımalarda aylık 50 bin palet civarında bir hacmi yakalamış durumda.  Bu yıl da büyümesini devam ettirmeyi hedefleyen şirket, yatırımlarını özellikle ilaç lojistiği tarafına yönlendirecek. 




Allergan tek elden hizmet almanın lüksüne sahip


Yayın: 21-05-2018
Kategori: İlaç

Dünyanın lider global ilaç firmalarından biri olan Allergan Türkiye’de göz sağlığı, medikal estetik, nörolojik bilimler ve üroloji alanlarında hizmet veriyor. Ayrıca göz sağlığı ürünlerini Türkiye’de üretmeye hazırlanıyor. Yılda yaklaşık 500 ton ürün ithal ettiklerini belirten Allergan Türkiye Tedarik Zinciri Müdürü Nihan Kurt, aldıkları farklı lojistik hizmetlerde tek bir çözüm ortağı ile çalışma lüksünü yaşadıklarını söylüyor. 




Turkish Cargo ilk 3’e ‘sağlıklı’ uçuyor


Yayın: 22-05-2018
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, her türlü ilaç, aşı, medikal ürün, insan organı ve dokuların taşımasını başarıyla gerçekleştirerek dünyanın her noktasına sağlık taşıyor. 2017’de bu alanda 20 bin tonun üzerinde taşıma gerçekleştiren şirket, bu yıl bu oranı %35 artırmayı planlıyor. Şirketin sağlık lojistiğinde hedefi ise dünyada ilk 3 hava kargo markasından biri olmak. 




HAVI 800 noktaya sağlık, marka, kalite taşıyor


Yayın: 20-07-2018
Kategori: Lojistik

Gıda lojistiğinin gurmesi HAVI Logistics, 800’e yakın noktaya hizmet sunuyor, yılda yaklaşık 7.500.000 km kat ederek 60 binin üzerinde sevkiyat yapıyor. “İşimizi doğru yapmanın sırrı biraz da ufak detaylarda saklı” diyen HAVI Türkiye Ülke Müdürü ve Güney Bölge Finans Direktörü Deniz Kızılkan, iş ortağı olarak gördükleri müşterileriyle uzun vadeli birliktelikler sağlayarak rakiplerinden ayrıştıklarını aktarıyor.