e
Banner


BATU’nun iş hacminin dörtte birini gıda oluşturacak
Gıdanın iş hacmi içindeki payını %25’e çıkarmayı hedefleyen Batu International Logistics, filosundaki frigorifik araç sayısını arttırmaya ve Almanya’da da depo yatırımı yapmaya hazırlanıyor. 




taner_ankaraBatu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, gıda lojistiği alanında ulusal ve uluslararası birçok firmaya hizmet sunduklarını söylüyor. Gıda lojistiğinde en önemli faktörün, ürünlerin herhangi bir bozulmaya uğramadan gönderilen yere ulaştırılması olduğuna dikkat çeken Ankara, “Ulusal ve uluslararası birçok firmaya hizmet veriyoruz. Taşımayı gerçekleştirecek araçların teknolojik açıdan elverişli olması, özellikle gıda maddelerini bozulmadan ulaştırabilmesi adına oldukça önem arz ediyor. Bunun için de araçlardaki sistemlerin gelişmiş olması gerekiyor. Batu International Logistics olarak, taşımayı başından sonuna dek anlık olarak takip ediyoruz. Tüm araçlarımızda ısı ve kapı algılayıcıları yer alıyor. Merkez ofisimizden araçlardaki ısı derecelerini takip ediyor, olumsuz bir durum görüldüğünde sürücüye bilgi veriyor, anında müdahale edilebilmesini sağlıyoruz. Böylelikle soğuk zincir kırılmadan son kullanıcıya ulaştırmak çok daha kolay hale geliyor ve riskleri de ortadan kaldırmış oluyoruz” diyor. 
 
ALMANYA’DA DEPO AÇACAK 
Gıdaya yönelik soğuk zincir taşımalarının toplam iş hacimleri içinde %20’lik bir paya sahip olduğunu belirten Taner Ankara, “2016 yılında gerçekleştirdiğimiz taşımaların %20’lik bölümü soğuk zincir taşımalarına aitti. 2017 hedefimiz %25 bandını aşabilmek. Yılın ilk üç çeyreğine baktığımızda geçtiğimiz yılın rakamını aşabileceğimizi görüyoruz. Hedeflerimize ulaşma durumu son çeyrekteki hareketliliğe bağlı gelişecektir” diyor. Yatırım planları hakkında da bilgi veren Taner Ankara, Almanya’da bir depo yatırımına hazırlandıklarını açıklıyor. Ankara, ayrıca 2018’in ikinci yarısında da filolarındaki frigorifik araç sayısını arttırmaya yönelik planlarının bulunduğunu aktarıyor. 
 
YENİ PAZARLARDA DA SEKTÖRÜN YANINDA 
Taner Ankara, gıda lojistiğinde yoğunlaştıkları destinasyonun AB ülkeleri olduğunu söylüyor. Türkiye gıda sektörünün Ortadoğu’da yeni pazarlara giriş yaptığını hatırlatan Taner Ankara, şunları aktarıyor: “Pazar sayısının artmasıyla birlikte bu ülkelere yapılan soğuk zincir taşımalarının da artmasını bekliyoruz. Sektörümüzün bu ülkelerde alacağı payın artması için ihracatın artması gerekiyor, bu yüzden her zaman ihracatçımızın yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Hedeflenen yeni pazarlara girişte lojistik altyapının çok büyük önemi var. Biz, dünya genelindeki 6648 acentemiz sayesinde 193 ülke, 789 şehirle direkt temas halindeyiz.”
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat