e
Banner


Borusan Lojistik, Ağır Taşımacılık İşine Giriyor

Borusan Lojistik ağır taşımacılık ihtiyaçlarını, 20 çekici ve 20 “low bed” özel dorse ile karşılayacak





borusan_lojistik.jpg

Borusan Lojistik 3 milyon ABD dolarının üzerinde bir yatırımla ağır taşımacılık alanına giriyor. Lojistik sektörünün en hassas iş alanlarından biri olan ağır taşımacılıkta Borusan Lojistik düzenli sürücü eğitimi ve yüksek standartlardaki araçların kullanımıyla güvenilir bir hizmet sunmayı hedefliyor. Borusan Lojistik, inşaat, enerji, madencilik ve marine sektörlerinin ağır taşımacılık ihtiyaçlarını, yeni satın aldığı 20 çekici ve 20 “low bed” özel dorse ile karşılayacak.

Kara filosunu geliştirmeye devam eden Borusan Lojistik, 2012 yılına yeni bir yatırım hamlesi ile başlıyor ve ağır taşımacılık işine adım atıyor. Ağırlıklı olarak nakliye firmalarının faaliyet gösterdiği bu alanda, sektöründe ağır taşıma işine giren ilk lojistik firması olan Borusan Lojistik, işe 20 özel çekici ve 20 "low bed” dorse satın alarak başladı.

Borusan Lojistik 3 milyon ABD dolarını aşan tutardaki bu yatırımı ile iş makinesi, teçhizat, jeneratör, trafo ve özel proje taşımaları alanında Borusan Lojistik kalitesi ve lojistik uzmanlığı ile müşterilerine güvenli ve yüksek katma değerli bir hizmet sağlamayı hedefliyor.

Bu yeni açılımı Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, şöyle değerlendirdi: "Borusan Lojistik yurtiçi ve yurtdışında birçok alanda büyümeye devam ediyor. Ağır taşımacılık başta inşaat, enerji, maden ve marine olmak üzere pek çok sektörde kullanılan makine ve ekipmanın lojistik hareketini içeriyor. Bu kapsamda hizmetin doğru ve zamanında yerine getirilmesine ilave olarak, taşınan makine ve ekipmanların özellikleri doğrultusunda hata payını en aza indirgeyen önlemler alınarak yüksek güvenilirlikle gerçekleştirilmesi çok büyük önem taşıyor. Bu denli hassas bir alan olan ağır taşımacılığın gereklerini, Borusan Lojistik kalitesi ve uzmanlığı ile karşılayacağız. Bu sayede lojistik sektöründeki önemli bir ihtiyacı daha karşılayacak ve ağır taşımacılık alanında hizmet verdiğimiz tüm firmalar için güvenilir bir çözüm ortağı olacağız"

 

Eğitimli insan kaynağı ve en ileri teknoloji

Ağır taşıma işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesinde araçların teknik özellikleri kadar, sürücülerin yetkinlikleri ve bilinci de kritik önem taşıyor. Bu doğrultuda Borusan Lojistik, bu iş için özel olarak seçilmiş sürücülerini ağır iş makinesini veya teçhizatı araca yükleme ve indirme, köprü ve üst geçit gibi noktalardan geçişler, güzergâhın durumuna göre seyir planı yapma gibi bir çok farklı konuda eğitime tabi tutuyor.

Ağır taşımada garantili ve güvenli hizmet için bir diğer kritik faktör, 'ağır taşıma araç filosunun, bu özel alanın gereksinimlerine uygun, en ileri teknik özellikleri taşıması', bakım ve kontrollerinin zamanında ve sistematik olarak yapılması olarak belirtiliyor. Bu noktada da lojistik sektörünün önde gelen kurumsal şirketlerinden biri olan Borusan Lojistik’in yüksek kalite standartları temel bir tercih nedeni olarak ortaya çıkıyor

Borusan Lojistik'in uyguladığı bu eğitim ve yüksek güvenlik standartlarıyla ağır taşımacılık iş alanının, trafikteki diğer araçlar ve üçüncü kişiler için oluşturduğu yüksek risklerin de maksimum seviyede azaltılması mümkün olacak.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat