e
Banner

Etiketler: btk



BTK Demiryolu için tekrar birarada


Yayın: 12-09-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov ve Gürcistan Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanı Ramaz Nikolaşvili'nin katılımıyla Azerbaycan'da gerçekleşen 4. Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi Bakanlar İzleme Koordinasyonu Toplantısı’nda projeye yönelik sonuç protokolü imzalandı.





Demiryolu için kurulan limanın inşası devam ediyor


Yayın: 08-10-2012
Kategori: Denizyolu

Azerbaycan’ın başkenti Bakü yakınlarındaki Elet kasabasında inşa edilen uluslararası standartlara uygun limanın inşası hızla devam ediyor. Limandan Bakü- Tiflis -Kars (BTK) demiryolu ile taşınacak transit yüklerin, Hazar Denizi’ne kıyısı bulunan (Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, İran) ülkelere ulaştırılması planlanıyor.





BİR BAKIŞTA: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi



Demir İpek Yolu olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi sadece Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan için değil tüm bölge için hayati önem taşıyor.





BTK demiryolu projesi gelecek yıl bitecek


Yayın: 10-12-2012
Kategori: Demiryolu

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu projesinde inşaat işlerinin 2013 yılı sonuna kadar bitirileceği belirtildi. İlk tren ise 2014 yılı içerisinde raylar üzerinde hareket edecek.





Bakü-Tiflis-Kars yeni demiryolu hattı için işbirliği


Yayın: 24-12-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye ile Gürcistan Hükümeti Arasında 'Bakü-Tiflis-Kars' Yeni Demiryolu Hattının 'Kars-Akhalkalaki' Kısmı Üzerinde Gürcistan'da Yapılması Planlanan Demiryolu Tüneli İnşaatının Kolaylaştırılmasına İlişkin Anlaşma onaylandı.





BTK Projesinde büyük problem


Yayın: 26-12-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye ile Gürcistan arasında "Bakü-Tiflis-Kars" yeni demiryolu hattı projesinin Gürcistan'ın gelirlerini tehdit ettiği bildirildi.