e
Banner

Etiketler: hedef



Renault Trucks, Türkiye hedefini ilk üç olarak belirledi



Yeni yapılanması ile Türkiye’de ticari araçlar sektöründe hedeflerini büyüten Renault Trucks, üst düzey yönetici kadrosuyla sektörü değerlendirdi. Renault Trucks, 16 ton ve üzeri ağır ticari araçlar pazarında Avrupa’da beşinci sırada yer alan Türkiye’de ilk üç Avrupalı üretici arasında olmayı hedefliyor. 




Renault Trucks çekicideki başarısını dağıtım kamyonlarına taşıyacak


Yayın: 01-02-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Renault Trucks T serisi uzun yol çekicilerde başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, “2021 yılında D serisi dağıtım kamyonlarımız için de aynı başarıyı göstermek üzere odaklanacağız” dedi. 




Borusan'dan 2020'de 26,1 milyar TL ciro


Yayın: 28-04-2021
Kategori: Lojistik

Pandemi nedeniyle zorluklarla geçen 2020 yılını başarılı bir şekilde tamamlayan Borusan Holding, grup şirketlerinin performansıyla finansallarını güçlendirdi. 2020 faaliyet dönemini 26,1 milyar TL ciro ve 29,6 milyar TL toplam aktif büyüklük ile tamamlayan Grup, 2021 - 2023 döneminde 5,9 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyor.




Hiper Lojistik anonim yapısıyla hedef büyüttü


Yayın: 23-12-2022
Kategori: Lojistik

Sağladığı başarılı büyümenin ardından anonim şirkete dönüşen Hiper Lojistik, üç ayaktan oluşan nakliye çözümleriyle Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya hattında köprüler kuruyor. 3. ülke ve transit taşımalarda iddialı olduklarını belirten Hiper Lojistik CEO’su Turgut Hami Tuzsus, “Express minivan hizmetimiz mutlaka denenmeli. Lorry tipi kamyonet taşımalarımızla Avrupa’da kapı teslimi hizmet sunuyoruz” dedi. 




Demir yolunda koşar adım çift haneye


Yayın: 18-01-2023
Kategori: Demiryolu

2022 yılında demir yoluyla 32 milyon 241 bin 800 ton yük taşındı. 2023’de bunun 33,5 milyon tona ulaşması planlanıyor. Demir yolunun yük taşımacılığı içindeki payının yüzde 5’e ulaştığını belirten TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun, “Sanayicimizin rekabet gücünü artırmak için taşıma maliyetlerini düşürerek ekonomik taşıma gerçekleştirmek ve karasal taşımacılık içerisinde demir yolu yük taşımacılığı payını yüzde 11’e yükseltme hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 




Galata Taşımacılık zor yıla yatırımla cevap verecek



Lojistik sektöründe çeyrek asrı geride bırakan Galata Taşımacılık, zor bir yıl olacağı öngörülen 2023’te yatırımdan vazgeçmeyen şirketlerden. Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, yurt içinde ekipman ve depo yatırımlarına devam ederken, yurt dışında da düzenli parsiyel taşımacılık hizmeti verdikleri ülke sayısını artıracaklarını ve Afrika kıtasında varlıklarını güçlendireceklerini söyledi. 




Millet İttifakı, Ulaştırma, Lojistik ve Gümrükler politikalarını açıkladı


Yayın: 30-01-2023

6 siyasi partinin oluşturduğu Millet İttifakı, Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni açıkladı. 




Turkish Cargo, 2033’te 3,9 milyon ton kargoyu uçuracak


Yayın: 20-10-2023
Kategori: Havayolu
Etiketler: 2023 hava kargo hedef thy

Son 20 yılda dünyanın zirvesine çıkan Turkish Cargo, gelecek 10 yıla ilişkin yol haritasını belirledi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Bolat, hedeflerinin dünyada ilk 3 havayolu markası içinde yer almak, özel kargoların kargo gelirleri içindeki payını yüzde 55’e yükseltmek, taşıdıkları kargo miktarını 3,9 milyon tona çıkarmak ve oluşturacakları kargo ekosistemiyle 9,6 milyar dolarlık kargo gelirine ulaşmak olduğunu söyledi.