e
Banner

Etiketler: iran



Qualitair&SEA İran pazarında yerini alıyor


Yayın: 18-12-2015
Kategori: Lojistik

Qualitair&SEA (QAS), hizmet ağını genişletmeyi sürdürüyor. 2015’te Türkiye’de kendi ofisiyle hizmet vermeye başlayan şirket, 2016’da ise Tahran’da ofis açmayı planlıyor. Qualitair&SEA Türkiye Genel Müdürü Hakan Dağılkan, “Ambargonun kalkmasıyla İran’ın batılı ülkeleriyle yapacağı tüm ticari anlaşmalarda Türkiye önemli bir rol oynayacak. Bu yüzden biz de QAS olarak bu pazarda yerimizi almak üzere çalışma başlattık” diyor.  




Lojistik sektörü İran'daki fırsat ve riskler için ne düşünüyor?



Lojistik sektörü temsilcileri İran’la BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri arasında varılan nükleer mutabakatın ardından 3 yıldır süregelen ambargonun kalkmasının ticari ilişkilere pozitif yansıyacağını söylüyor. Temsilcilere göre, bu yeni durum Türkiye lojistik sektörü için riskleri ve avantajları bir arada barındırıyor. 




Türkiye-İran eTIR Pilot Projesi'nde imzalar atıldı



Türkiye-İran eTIR Pilot Proje tanıtım töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "2016 için İran ile ortaya koyduğumuz 30 milyar dolarlık dış ticaret hedefi için atılan bu adım önemli olacak” diye konuştu.​




Çetin Nuhoğlu: İran Türk nakliyecisi için büyük fırsat


Yayın: 10-02-2016
Kategori: Karayolu

2015’te Avrupa’ya yapılan taşımalarda kısmen artış yaşanırken, Rusya, Irak, BDT ve Orta Asya’ya yapılan taşımalarda büyük düşüşlerin yaşandığını belirten UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaşanan olumlu gelişmenin ise son iki yılda İran’a yapılan taşımalardaki %70’lik artış olduğunu söyledi. 
 




İran ticari araç pazarı Türk firmaları için büyük fırsat


Yayın: 22-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Frost & Sullivan'ın İran'ın ticari araç pazarını masaya yatırdığı araştırması, uluslararası yaptırımların kalmasıyla birlikte yüksek bir ekonomik büyüme kaydedecek olan İran'da otobüs başta olmak üzere yol dışı inşaat kamyonları ve uzun yol kamyonlarına olan talepte hızlı bir artış yaşanacağını ortaya koyuyor. 




Ekol yeni depo yazılımıyla kaliteyi standartlaştırıyor


Yayın: 18-08-2016
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. 

Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. 




Fatih Şener: “3. Köprü'nün birçok şeyi eksik ancak parası tam”


Yayın: 20-06-2017
Kategori: Karayolu

Saran Holding’in yeni radyosu Radyo Trafik Marmara, özel programlarda sektör temsilcilerini ağırlamaya ve önemli bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, 'Haftanın Konuğu' programında, Radyo Trafik Marmara Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan’ın konuğu oldu.  Şener, canlı yayında karayolu taşımacılığı sektörünün sorunlarına değindi, şoförlerin sorularını yanıtladı.




Black Sea countries to modernise logistics


Yayın: 29-06-2017
Kategori: Karayolu

On the back of the successful eTIR pilot project between Iran and Turkey, the regional transport industry came together in Istanbul to establish a road map for full digitalisation of Black Sea transport operations.




Türkiye - İran hattında lojistik riskler ve fırsatlar


Yayın: 14-07-2017
Kategori: Karayolu

Ambargonun kalkması Türk-İran hattında lojistik alanda riskleri ve avantajları bir arada barındırıyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye, doğru tedbir, politika ve yatırımlarla İran’ın batı ülkeleriyle ticaretinde güçlü bir transit ülke konumuna gelebilir. Diğer yandan Türkiye’nin gelecekteki taşımacılık stratejilerini belirlerken, ulaştırma altyapısına ciddi kaynak ayıran İran’ı bölgesel bir oyuncu olarak hesaba katması gerekiyor. 




Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygül: İki komşu ülke lojistikte ortak olmalı


Yayın: 17-07-2017
Kategori: Lojistik

Türkiye ve İran’ın ekonomik ve ticari alanda yapacağı işbirliğinin bölgeye sosyal barışı ve ekonomik refahı getireceğini belirten DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Bilgin Aygül, lojistik alanda da ortak hareket etmelerinin her iki ülkeye de önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi.