Tekstil sektörünün 2011 yılında gerçekleştirdiği 8 milyar dolar ihracatla 2023 hedefleriyle örtüşen önemli bir psikolojik sınırı aştığını belirten İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, “Hız, maliyet, esneklik, sektör olarak bizim de rekabette kullandığımız üç önemli kavram. Hızlıyız, maliyetlerimiz kalitemizle uyumlu ve müşterimiz için esnek çözümler sunuyoruz. Başarımızın kaynağı budur. Lojistik sektöründen de bunları bekleriz” diyor.
Yurtiçinde ve yurtdışında toplam 200 bin m2 açık ve 50 bin m2 kapalı alana sahip depolarıyla tekstil, otomotiv ve perakende sektörü başta olmak üzere birçok sektöre hizmet verdiklerini belirten Sertrans İhracat Direktörü Cengiz Ceylandağ, depolarını müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına göre modelleyerek sektörlerinde fark yarattıklarını söylüyor.
TGSD Başkanı Cem Negrin, “Pek çok ülkeye yapılan ihracat düşerken İngiltere’de yakaladığımız artış trendi ve sektörümüzün kalesi konumundaki Almanya pazarının korunması, yüzde 4’lük düşük büyüme ortamında sektöre soluk aldırdı” dedi.
Yılın 10 ayında Bursa'dan yapılan tekstil ihracatı yüzde 7,88'lik artışla 1 milyar 784 bin doları bulurken, hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı yüzde 8,04'lük düşüşle 406 milyon 3 bin dolar olarak gerçekleşti.
Son yıllarda gerçekleştirdiği Ar-Ge projeleriyle ve uluslararası fuar organizasyonlarıyla Türk tekstil sektörünün dünyadaki ekonomik krizlerden fazla etkilenmeden gelişmesini sağlayan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Avrasya ve Asya- Pasifik ülkelerine yönelik çalışmalarının meyvesini aldı. Bu ülkelerle çeşitli stratejik ortaklık çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden UTİB Başkanı İbrahim Burkay, Birlik olarak 2013 hedeflerini 1,4 milyar dolar ihracat olarak açıklıyor.