2023 yılında Avrupa’nın en başarılı 3 giyim perakendecisinden biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, bunun altyapısını oluşturmak için adeta global bir lojistik firması gibi çalışıyor.
10 yılda cirosunu 860 milyon TL’ye, mağaza sayısını da 200’e çıkararak hazır giyim sektöründe 2.’lik koltuğuna oturan DeFacto, küresel marka olma hedefini lojistik yatırımlarıyla destekliyor.
2023 yılında 5,2 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye deri ve deri ürünleri sektörü, rotayı Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Uzakdoğu’ya çevirdi. Sektörün ihracatta lojistik sektörü ile uyum ve işbirliği içinde çalıştığını belirten İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, hız unsurunda zaman zaman yaşanan gecikmelerin ise ortak çalışmayla aşılabileceğini söylüyor.
Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet üstünlüğünü koruması ve artırabilmesinde, hedeflenen pazarlara girebilmesinde lojistik sektörünün ciddi bir rol üstlendiğini belirten Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, bu nedenle lojistik süreçlerdeki gereksiz masraf ve gecikmelerin kamu ve özel sektör işbirliğiyle mutlaka asgari seviyeye indirilmesi gerektiğini vurguluyor.
Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet üstünlüğünü koruması, artırabilmesi ve pazar geliştirebilmesi için lojistik sektörünü önemsediklerini vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat, ancak özellikle ihracat ve ithalat operasyonlarında sevkiyat süreçlerinde karşılaşılan gereksiz masraf ve gecikmelerin kamu ve özel sektör işbirliğiyle asgari seviyeye indirilmesini beklediklerini söylüyor.
Tekstil lojistiğinde, sektörün ihtiyaçlarına cevap veren yatırımlar, hızlı ve uygun maliyetli çözümlerle büyüdüklerini belirten ASAV Uluslararası Taşımacılık Genel Müdürü Melek Karabacak, yurtiçinde gerçekleştirecekleri yeni depo yatırımı ve yurtdışında açacakları yeni ofislerle sektöre katma değerli hizmetler sunmaya devam edeceklerini söylüyor.
Damat, Tween ve D’S Damat markalarıyla moda dünyasında boy gösteren Orka Holding, sektöründe “perakende mühendisliği” ile yakaladığı başarıyı, gelişmiş yazılım-donanımlarla güçlendirdiği lojistik süreçleriyle destekliyor. Orka Holding Lojistik ve QC Yöneticisi İlyas Salihoğlu, “Lojistik sektörünün de derin süreç analiziyle perakende sektörünün ulaştığı know how’ı yakalaması, geliştirmesi ve bizleri outsource konusunda heveslendirmesi gerekiyor” diyor.
Galata Taşımacılık, tekstil sektöründeki her müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru tespit edip, lojistik hizmetlerde buna uygun bir kreasyon yaratıyor. Hazır giyim ve tekstil sektörünün iş hacimleri ve ciroları içinde ciddi bir paya sahip olduğunu belirten Galata Taşımacılık CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vittorio Zagaia, “Önümüzdeki süreçte özellikle yurtiçi perakende sektörüne yönelik daha fazla yatırım yapmayı ve müşterilerimize daha hızlı ve rekabetçi çözümler sunmayı hedefliyoruz” diyor.
38 ülkede 600 mağaza ile faaliyet gösteren Colin's'in hedefi hızlı perakende, hızlı moda ve güçlü bir lojistik ağla dünya markası olmak. İstanbul Hadımköy’de 38 bin m
2’lik depo yatırımıyla tedarik zinciri sürecini ciddi anlamda hızlandırdıklarını belirten Colin's Uluslararası Lojistik Müdürü Gökcan Demir, nakliye organizasyonlarında dış kaynak kullanarak rekabet güçlerini artırdıklarını söylüyor.
Boyner, önümüzdeki 2-3 yılda hayata geçireceği önemli projelerle tedarik zinciri ve lojistik süreçlerinde köklü bir dönüşüm yaratmayı hedefliyor. Operasyon ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sedef Nasuhioğlu, bu projelerden birinin tedarik zinciri süreçlerini daha yalın ve verimli hale getirecek olan merkezi dağıtım projesi olduğunu söylüyor.