e
Banner

Etiketler: limanlar



Arkas Line Adriyatik limanlarına Trieste'yi de ekledi


Yayın: 18-03-2016
Kategori: Denizyolu

Arkas Line, Adriyatik Servisi (ADS) şimdi de Trieste’ye uğrak yapmaya başladı. 




Türkiye 26 yeni limanla 21 milyon TEU’ya demir atacak


Yayın: 20-06-2016
Kategori: Denizyolu

Denizyolunun dış ticaret içindeki payının 12 yıl içinde 3,6 kat artarak, 202 milyar dolara yükseldiğini vurgulayan Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, “Hali hazırda 3’ü kamu, 23’ü ise özel sektör tarafından gerçekleştirilecek 26 adet liman projesi mevcuttur. Bu yatırımların hayata geçirilmesiyle limanlarımızda konteyner elleçleme kapasitesi 21 milyon TEU’ya, yük elleçleme kapasitesi ise 319 milyon tona yükselecek” diyor. 




Türk deniz ticaretinin görünümü ve atılması gereken adımlar


Yayın: 21-06-2016
Kategori: Denizyolu

Doç. Dr. A. Zafer ACAR / Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölüm Başkanı




Limancılık sektörü bürokratik engellerin aşılmasını bekliyor


Yayın: 24-06-2016
Kategori: Denizyolu

Türk limancılık sektörünün son 20 yılda kabuk değiştirdiğini ve dış ticaretteki artışa gerekli büyüme tepkisini verebildiğini belirten TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kenan Selçuk, sektörün, kapasite artırımı ve liman genişletme çalışmaları sırasında 24 ayrı kanun, ayrıca onlarca yönetmelik ve tebliğ ile yapılan düzenlemelerle uğraştığını söylüyor. Selçuk, kurumlar arası koordinasyon sağlanır ve mevzuat sorunu çözülürse, sektörün önünün açılacağını vurguluyor. 




İMEAK: Ege limanları aktarma merkezi olmalı


Yayın: 24-06-2016
Kategori: Denizyolu

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizcilik sektöründe kartların yeniden dağıtıldığı ve Akdeniz’deki liman yatırımlarının canlandığı bu dönemde, Ege Bölgesi’nin de rekabetin dışında kalmaması için deniz ulaşımında aktarma gücünün artırılması gerektiğini söyledi. 




Yusuf Öztürk: Türkiye yeni İpekyolu’nu kaçırmamalı


Yayın: 21-06-2017
Kategori: Denizyolu

Avrupa ile Uzakdoğu, Karadeniz ve Akdeniz hattında önemli bir aktarma merkezi olma potansiyeline sahip Türkiye için, küresel rekabette en büyük gücün limanlar olduğuna dikkat çeken İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bu nedenle limanları lojistik merkezlerle birbirine ve sanayi bölgelerine, küresel ulaşım koridorlarına bağlayacak yatırımların bir an önce tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.  




Port Akdeniz’den 4.0 öncülük


Yayın: 06-11-2017
Kategori: Denizyolu

III. Ulusal Liman Kongresi, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin ev sahipliği ile gerçekleşti. Kongrenin bu yılki temasını '' Sanayi 4.0 ve Limanlar'' oluşturdu. Kongre kapsamında düzenlenen “Liman Panelleri” oturumuna katılan Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, gerçekleştirdiği sunumda “Günümüzün yeni kavramları olan sanayi 4.0’ın tüketicisi değil üreticisi olmalıyız” dedi.




Metin Kalkavan: Ülkemizin Deniz Gücünü kuruyoruz


Yayın: 06-11-2017
Kategori: Denizyolu

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Yönetim Kurulu Üyeleri, İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ile beraber İzmir, Aliağa, Kuşadası ve Çeşme'de düzenlenen sektör ve bölge toplantılarında Oda üyeleriyle bir araya geldi. 




Limanlar, Liman 4.0 devrimiyle akıllanacak


Yayın: 07-11-2017
Kategori: Denizyolu

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Başkanı Mustafa Kenan Selçuk, Uluslararası Katılımlı III. Ulusal Liman Kongresi’nde akademisyen, limancılık sektörü temsilcileri ve paydaşlarıyla bir araya geldi. Türklim Başkanı Mustafa Kenan Selçuk, limanlarda dijitalleşmeye ağırlık verilmesi ve akıllı liman yapılanmasının önemine dikkat çekti.




Konteyner taşımacılığı yüzde 8 büyüdü



Türk limancılık sektörünü ileriye taşıma misyonuyla çeşitli çalışmalara imza atan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin (TÜRKLİM), her yıl hazırladığı sektör raporunun 2017 sayısı yayınlandı. Raporda; liman sektörüne yönelik değerlendirmelerden, dünya ekonomisine, sektör zorluklarından, limanlara kadar geniş bir yelpazede ele alınıyor.