e
Banner

Etiketler: limanlar



İzmir lojistikte dünya devleriyle rekabete hazırlanıyor


Yayın: 20-12-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, uzun yıllardır sahip olduğu liman kenti olma özelliğinin yanı sıra Avrupa, Asya ve Ortadoğu ile bağlantılı karayollarına sahip olması, son dönemde lojistik ve ulaşım alanında yeni büyük yatırımların yapılmasının gelecek yıllarda İzmir’i lojistik sektöründe dünya devletleriyle rekabet edebilecek konuma taşıyacağını söylüyor. 




TÜRKLİM: Kalifiye eleman açığını kapatacağız




Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM)’in 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleşti. Genel kurul divan seçiminin ardından faaliyet raporunun açıklandığı toplantıda, TÜRKLİM’in iş ortakları arasında olduğu Kariyer Port projesi kapsamında 3625 sertifika dağıttığı açıklandı.




Limancılık sektörü 16 soruna çözüm bekliyor



Uzakdoğu-Avrupa ana deniz ticaret rotasına yakın, Karadeniz-Akdeniz deniz ticaret rotasının üzerinde yer alan Türkiye’nin bu trafikten faydalanabilecek cazibeye sahip olabilmesi için Türk limancılığında yaşanan sorunlarının çözülerek mevcut durumun güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dölen, bu sorunları 16 başlık altında sıralıyor. 




Limanlarımız hızlanıyor


Yayın: 23-07-2018

İbrahim Dölen - TÜRKLİM Başkanı




Limancılar, kılavuzluk ve römorkaj yönetmeliğinde değişiklik istiyor


Yayın: 18-01-2019
Kategori: Denizyolu

31 Aralık'ta yürürlüğe giren Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliği'nin birçok eksiklikleri olduğuna vurgu yapan TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, "Esas amaç olan can, mal, deniz ve çevre güvenliğini sağlamanın yanında bunların doğal sonucu olarak 240 milyar dolar tutarındaki dış ticaretimizin gerçekleştiği limanlarımızı ve kıyı tesislerimizin yüksek üretkenlik içinde çalışmalarını sürdürebilmesini temin etmek olması gerekir" dedi. 




Türk limanları konteynerde dünyadan 2 kat hızlı büyüdü


Yayın: 25-08-2020
Kategori: Denizyolu

Türk limanları konteyner taşımacılığında atağa geçti. Son 13 yılda limanlarda elleçlenen konteyner miktarı ortalama %9 artış gösterdi. Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Genç, Türk limanlarının konteyner taşımacılığında ortama %9 artış oranıyla AB’den 3, dünyadan 2 kat fazla büyüdüğünü açıkladı. Covid-19’a rağmen limanlarda elleçleme yük miktarının mevcut seviyelerin altına inmeyeceği belirten Genç, kıyı tesisleri hizmetlerine yönelik yapılan yeni düzenlemenin ise sektör için baş edilmesi güç sorunlar yaratacağına ve yatırım ortamını zayıflatacağına dikkat çekti. 




Limanlar 40 milyon ton yüke ev sahipliği yaptı



Türkiye limanlarında Şubat ayında 39 milyon 654 bin 632 ton yük elleçlendi. İhracat amaçlı yüklemelerde bir önceki yıla göre yüzde 3,9 artış yaşanırken, ithalat ve transit yüklemeler azaldı.