e
Banner

Etiketler: medlog



Medlog’dan demiryolu taşımacılığı


Yayın: 07-11-2012
Kategori: Demiryolu

Dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan ve Türkiye’nin lider konteyner gemi acenteleri arasında yer alan MSC’nin Haziran 2011’de faaliyete geçen lojistik yatırım şirketi MEDLOG, Mersin International Port (MIP) ile beraber Ankara OSB TCDD Terminalin konteyner eleçlemeye başladı.





Medlog 5 milyon ton yükü demiryoluyla taşımaya hazır



Demiryoluna ciddi yatırımlar yapan Medlog Lojistik, şu anda yurtiçinde yaklaşık 10.000 km’lik hatta taşıma yapıyor. 




Asyaport’tan 2000 çalışanına 1000 TL ikramiye


Yayın: 30-03-2020
Kategori: Denizyolu

Konteynır limanı Asyaport ve Medlog, bünyesindeki yaklaşık 2 bin personele biner TL destek ödemesi yapma kararı aldı. Herhangi bir istihdam, iş gücünün azaltılması ile ilgili hiçbir planlarının olmadığını aktaran Asyaport Genel Müdürü Kadir Uzun, çalışan ve ailelerinin morallerini yüksel tutmak için çabaladıklarını ifade etti.




Anadolu'nun ana limanı Asyaport oldu


Yayın: 29-05-2020
Kategori: Denizyolu
Etiketler: asyaport medlog msc

Marmaray’ın, Anadolu’yu Trakya’ya bağlaması, Türkiye’ye yeni bir dış ticaret kapısı daha açtı. Artık yükler demiryolu ile Tekirdağ Asyaport üzerinden dünyanın her noktasına ulaşıyor.
 




Medlog, 5 milyon ton yükü raylara indirecek


Yayın: 26-10-2020
Kategori: Lojistik

Medlog Lojistik, demiryolu taşımacılığında çıtayı yükseltmeye devam ediyor. 2019 yılında yaklaşık 2 milyon ton konteyner yükünü demiryolu ile taşıyan şirket, yeni yatırımlarla 5 milyon ton taşımaya ulaşmayı hedefliyor.




Medlog, Tekirdağ’dan tren seferlerine başladı


Yayın: 16-11-2020
Kategori: Demiryolu

Türkiye ihracatı son zamanlarda rekorlar kırsa da sınırlardaki sıkışıklık ve transit geçiş vizelerinde yaşanan sorunlar, zaman ve döviz kaybına sebep oluyor. Bu duruma çözüm getirmek isteyen Medlog Lojistik, yeni bir demiryolu hattını devreye aldı. Tekirdağ’da yeni açılan Medlog Tren İstasyonu’ndan Avrupa’ya 13 Kasım’da seferlere başlandı. 




Bulgaristan’a tren ile ilk transit yük yola çıktı


Yayın: 25-02-2021
Kategori: Demiryolu

Türkiye’nin ilk ve en büyük transit limanı (Hub Port) olan Asyaport, kuruluş amaçlarından birini daha gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Kasım ayında faaliyete geçen Medlog Tren İstasyonu’na bağlantısı ile Asyaport’a gelen yükler demiryolu ile Tekirdağ’dan Avrupa’ya taşınacak. Bu bağlamda ilk transit yük bugün Bulgaristan’a yola çıktı.




Medlog Gemicilik Türkiye'nin en büyük konteyner gemisi MED AYDIN'ı filosuna kattı



Mediterranean Shipping Company Türkiye (MSC); “gemi işletmecisi” olarak Şubat 2015’te kurduğu Medlog Gemicilik ve Ticaret A.Ş. filosuna 6. gemiyi katarak Türk Bayrağı çekti. Gemi 2.908 TEU taşıma kapasitesi ile Türk Bayraklı en büyük konteyner gemisi oldu.




Medlog doğu ve batı yönünde yeni kapılar açıyor


Yayın: 23-09-2021

Medlog Lojistik, Tekirdağ ve Ömerli demiryolu istasyonlarını kullanarak geliştirdiği yeni projelerle hem Kafkaslar ve Orta Asya’ya hem de Balkanlar ve Doğu Avrupa’ya yeni ticaret kapıları açmaya devam ediyor. Bu iki istasyondan Avrupa’ya konteyner ve dorse taşımacılığına başlayacaklarını açıklayan Medlog Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Gonca Alca, “Bu sayede Türk tırları sınır geçişlerini vagon üzerinde gerçekleştirerek hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edecek” dedi. 




MEDLOG Avrupa için yeni kombine çözümler peşinde



Demiryolu bağlantılı kombine taşımacılık çözümleriyle doğu ve batı yönünde hizmet veren MEDLOG Lojistik,  Avrupa taşımalarında yeni alternatifler yaratmaya hazırlanıyor. Kombine taşımacılığın operasyonları içindeki payını yüzde 50’ye çıkarmayı planlayan şirket, Balkan coğrafyasına yönelik hizmetlerini genişletecek.