e


MEDLOG Avrupa için yeni kombine çözümler peşinde
Demiryolu bağlantılı kombine taşımacılık çözümleriyle doğu ve batı yönünde hizmet veren MEDLOG Lojistik,  Avrupa taşımalarında yeni alternatifler yaratmaya hazırlanıyor. Kombine taşımacılığın operasyonları içindeki payını yüzde 50’ye çıkarmayı planlayan şirket, Balkan coğrafyasına yönelik hizmetlerini genişletecek. 




MedlogMSC Grubu şirketlerinden MEDLOG Lojistik; dünyada toplam 2 bin 500’den fazla çekici, 5 binden fazla treyler, 100’den fazla lokomotif, 4 bin 800 vagon, 830’dan fazla konteyner elleçleme ekipmanı ve 40’tan fazla antrepo ile 80’in üzerinde ülkede lojistik ve depo çalışmaları yürütüyor. Türkiye’de 2011’de 30 araçlık kamyon filosu ile sektöre giriş yapan şirket, bugün 12 ofis ve bin 400’ün üzerinde çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Marmaray’dan ilk yurtiçi yük treninin geçişi, ilk Avrupa ihracat yükü ve ilk demiryolu ile Avrupa’ya transit yük gönderimi gibi demiryollarında birçok ilki gerçekleştiren MEDLOG Lojistik, geliştirdiği kombine taşımacılık projeleriyle hem Kafkaslar ve Uzakdoğu hem de Balkanlar ve Doğu Avrupa’ya ticaret kapıları açıyor. 
2021 yılında taşıdığı 2,4 milyon tonu aşan yükle Türkiye’de en fazla kombine taşımacılık yapan şirket konumunda olan MEDLOG, önümüzdeki dönemde özellikle Balkan ülkelerine yönelik hizmetlerini genişletmeyi ve demiryolu bağlantılı kombine taşımacılık çözümleriyle transit yükler için alternatif yaratmayı planlıyor. 
 
MedlogDOĞU VE BATI YÖNÜNDE HİZMET SUNUYOR 
 
MEDLOG Lojistik Bölge Müdürü Umut Öyür, 31 depoda, 700 konteyner taşıyıcı, 386 tren vagonu, 200 open top konteyner, 7 Türk bayraklı gemi ile 19 liman ve 26 istasyon arasında ithalat ve ihracat konteynerleri taşıyarak, limandan kapıya ve kapıdan limana kombine taşımacılık hizmeti sunduklarını söyledi. 117 adet SGSS60, 159 adet LAAGS, 100 adet RGS ve 10 adet SGMNS tipi özmal vagon ve TCDD Taşımacılık A.Ş vagonlarını kullanarak ekonomik, hızlı, güvenli ve çevreci çözümler ürettiklerini vurgulayan Öyür, “Demiryolu taşımacılığında Marmaray geçişi sayesinde, Anadolu ile Avrupa'yı demiryolu ile birbirine bağlamanın yanı sıra Kapıkule ve Uzunköprü demiryolu bağlantı hatları ile de Avrupa ülkelerine hizmet vermekteyiz. Bakü-Tiflis-Kars hattı ile Orta Asya ve Uzak Doğu ülkelerine, hem konteyner hem konvansiyonel taşıma planlamaları ile firmalarımızın lojistik ihtiyaçlarına çözümler yaratmaktayız” dedi. 
Umut Öyür, 2021 yılında 81 bin 409 vagon ile 2 milyon 406 bin 900 ton yük taşıması gerçekleştirdiklerini söyledi. “Bu açıdan bakıldığında MEDLOG Lojistik, kombine taşımacılıkta lider konumdadır” diyen Öyür, şunları aktardı: “ Demiryolu ve kombine taşıma modlarının önemini artırdığı bir dönemdeyiz. Türkiye’de demiryolu ile taşıma oranı yüzde 1 civarında iken MEDLOG’un karadaki taşıma toplamlarının yüzde 20’si demiryolu ile gerçekleştiriliyor. Bu nedenle Türkiye’de en fazla kombine taşımacılık, en fazla ihracat konteyner taşıması ve en fazla farklı noktadan demiryolu taşıması yapan şirketiz. MEDLOG Lojistik olarak çok geniş bir ürün yelpazesine hizmet vermekteyiz. Beyaz eşya, otomotiv, enerji, maden, tekstil, kağıt başta olmak üzere, Türkiye’nin ihracat pazarında öncelikli olan tüm ürün gruplarını taşıyoruz.” 
 
KOMBİNE TAŞIMACILIĞIN PAYINI YÜZDE 50’YE ÇIKARACAK 
 
Gelecek döneme ilişkin planlarını da paylaşan Umut Öyür, “Öncelikli olarak demiryolu bağlantısı imkanı olan tüm limanlardaki kombine taşımalarımızı artırarak, mevcut taşımalarımızdaki payını yüzde 50’ye yükseltmeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte Balkan coğrafyasına olan lojistik hizmetlerimizi genişleterek, transit demiryolu kombine hizmetini arttırmak üzere yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Bu kapsamda Asyaport’a gelen ve gemi ile transit olan yüklere, Türk limanlarından çıkışını yaparak, Türk demiryolu sistemleri ile transit olarak Balkan coğrafyasına bir lojistik alternatif olarak sunmak için çalışıyoruz” dedi. 
Umut Öyür, Türkiye’de kombine taşımacılığın etkin kullanımı için demiryolu altyapısının ve yükleme/boşaltma alanlarının çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye’de son dönemde oldukça artan demiryolu yatırımlarına rağmen halen bu alanda gidecek çok fazla yol olduğunu vurgulayan Öyür, “Öncelikli olarak tüm hatların elektrifikasyonunun tamamlanması, tren park gare sahalarının oluşturulması gerekmektedir. Bu şekilde elimizdeki mevcut lokomotif ve vagon parkuru daha verimli bir şekilde kullanılabilecek, aynı kapasite ile daha fazla demiryolu taşımasına imkan sağlanacaktır” diye konuştu. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat