e
Banner

Etiketler: nakliye



Paylaşımlı araçlar nakliyede emisyonu azaltacak


Yayın: 24-03-2021
Kategori: Karayolu

Türkiye, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını %40’a kadar azaltmayı hedefliyor. Karbon salınımında pay sahibi olan sektörler de harekete geçiyor. Yerli online nakliye platformu Octovan, paylaşımlı araç seçeneğiyle taşımacılık sektöründe fosil yakıt kullanımını azaltmayı hedefliyor. 




Kimya sektörü lojistik sorunlara çözüm arıyor



Kimya sektörünün çatı kuruluşu İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından, kimya sektöründe lojistik ile ilgili yaşanan sıkıntı ve çözüm önerilerinin ele alınması amacıyla webinar düzenlendi. 




Çetin Nuhoğlu: Sektörün sırtından para kazananlara izin vermeyiz


Yayın: 15-06-2021
Kategori: Karayolu

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Mardinli nakliyecilerle bir araya geldiği toplantıda, nakliyecilerin sırtından para kazananlara asla izin vermeyecekleri söyledi. 




Nuhoğlu: Dijitalleşme Anadolu Nakliyecisini güçlendirecek


Yayın: 16-06-2021
Kategori: Karayolu

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Gaziantepli nakliyecilere yaptığı buluşmada “Gümrük beyanı verilip, T1 veya Tır Karnesi alındığında o nakliyecinin geçiş belgesi hazır olacak. İç gümrüklere uğramadan doğrudan Kapıkule’ye gidip belgesini alıp çıkacak. Erken gelen belgeleri alır uygulaması da ortadan kalkacağı için Anadolu nakliyecisine dezavantaj oluşturan bu duruma son vermiş olacağız” diye konuştu.




Nakliyecilere kripto para ile ödeme yapmak istiyorlar


Yayın: 29-12-2021
Kategori: Lojistik

Kripto Para Yönetmeliği ile kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasının yasaklanmasına rağmen tüketicilerin bu yöndeki taleplerinin sürdüğünü söyleyen Göztepe Nakliyat CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Tüketicileri mevzuat gereği kripto para ile tahsilat yapamayacağımıza dair bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Ancak yine de bu yöndeki talepler her geçen gün artıyor” dedi.




Lojistik Vizyon: PepsiCo lojistikte dijitalleşiyor



İrfan Tokpınar – PepsiCo Türkiye Lojistik Müdürü




Bulung Logistics, 320 milyon lira yatırım yapacak


Yayın: 10-08-2022

Bulung Logistics’in Türkiye’deki cirosu bu yılın ilk yarısında yüzde 140 büyüdü. Bulung Logistics Türkiye Genel Müdürü Savaş Kasap, bu ülkeden kazandıklarını bu ülke için harcayacaklarını, 2024 sonuna kadar 320 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.




ASSET GLI Avrupa’da hızla büyümeye devam ediyor


Yayın: 05-05-2023
Kategori: Lojistik

Almanya Köln’de açtığı şubeyle Avrupa lojistik pazarına hızlı bir giriş yapan Asset Global Logistic, İtalya'da açtığı şubeyle uluslararası genişleme planlarına hız kazandırdı. Yeni açılan şube, İtalya'da yerel müşterilere, tedarikçilere ve ortaklara daha yakın olmanın yanı sıra, şirketin uluslararası iş hacmini artırmasına da yardımcı olacak. 




Türkiye’den Avrupa’ya giden TIR’ların %80’i boş dönüyor


Yayın: 19-07-2023
Kategori: Lojistik

Avrupa Birliği (AB) plakalı kamyonlarda, AB içinde boş dönme oranı %25 seviyesinde. Türkiye’den Avrupa’ya giden TIR’ların ise, neredeyse %80’i boş dönmek zorunda kalıyor.




Gökerplast, mühürleriyle nakliye süreçlerini güvence altına alıyor!


Yayın: 19-12-2023
Kategori: Lojistik

Kargo araçlarından tren vagonlarına, petrol tankerlerinden konteynerlere kadar çok sayıda alana güvenlik mühürü tedarik eden Gökerplast, üretiminin yüzde 80’inden fazlasını 60’dan fazla ülkeye ihraç ediyor. Gökerplast, üretim kapasitesini artırarak yurt içi pazarında payını yüzde 50’nin üzerine taşımayı, ihracat yaptığı ülke sayısını 75’e çıkarmayı hedefliyor.