e
Banner

Etiketler: istanbul



Tekstilci yatırımda ödediği KDV'nin farkını geri istiyor


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Tekstil

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, "Sektörün 2006 yılından bu yana alacağı KDV iadesi birkaç milyar lirayı buluyor" diye konuştu.

 




İstanbul Yamaçlarına Tünel Sistemiyle Otopark


Yayın: 16-09-2012
Kategori: İnşaat

Araç sayısının her geçen gün arttığı İstanbulda, otopark sorununa çözüm için yamaçlar devreye girecek. Proje kapsamında, tünel sistemiyle açılacak yamaçlara tam otomatik sistemde otoparklar yapılacak.

 





Lojistik sektörü İstanbul’da buluşacak


Yayın: 17-09-2012

Dünya ticareti hız ve güvenliği bir arada arıyor. Verimliliği de esas alan iş dünyası, bunun için lojistiğe büyük rol biçiyor. Hız, güvenlik ve verimlilik bir yere kadar temel tercihleri etkiliyor. ‘Fakat, sürdürülebilir bir ticaret için karar alınırken yalnızca ekonomik kaygılarla değil, çevresel kaygılar da gözetilmek zorunda‘ diyen logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü, Altınay Bekar, lojistik karar alıcıları İstanbul’da buluşturuyoruz diyor.

 




Madonna Türkiye konserinde lojistik operasyonuyla salladı


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Lojistik

Pop müziğin kraliçesi Madonna 19 yıl aradan sonra geldiği İstanbul’u hem görsel şovlarla dolu konseriyle hem de lojistikte yarattığı dev organizasyon ile salladı. Dört adet Boing 747 tipi uçak ve 46 TIR’la İstanbul’a gelen Madonna için Türk Telekom Arena Stadı’na 6 günde dev bir sahne kuruldu. Sadece taşıma operasyonunda 120 kişilik bir ekip çalışırken, malzeme girişleri için Türkiye gümrüklerine ödenen para 100 bin Euro’yu buldu.





CNR ile TCDD eşi olmayan fuar hazırlığında


Yayın: 01-10-2012
Kategori: Demiryolu
Etiketler: cnrexpo fuar istanbul tcdd

14-17 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan Railway İstanbul Fuarı için Yeşilköy-CNREXPO güzergahına, TCDD iş birliğinde, 10 milyon dolar yatırımla demiryolu döşenecek. Trenlerin fuar içine kadar gireceği "Railway İstanbul", 2023'e kadar 45 milyar dolar demiryolu yatırımı planlayan Türkiye'de uluslararası yatırımcıların da ticaret adresi olacak.        

 




Dünya lojistik sektöründe Türkiye’nin fırsatları



Dünyada 6 trilyon dolarlık bir pazara ulaşan lojistik sektörünün 2015 yılında 10-12 trilyon dolarlık hacme ulaşması bekleniyor. Dünyanın 17’nci Avrupa’nın ise 5’inci büyük ekonomisine sahip olan Türkiye, coğrafik konumunun yarattığı fırsatları iyi değerlendirerek, büyümesi ile göz dolduran lojistik sektörü, taşıma modları arasında yaratacağı entegrasyon ve ciddi yatırımlarla güçlendirilen altyapısıyla bu pastadan önemli bir pay almaya aday.

 




Trafiği biz yönetiriz 3 havalimanı da çalışabilir


Yayın: 05-10-2012
Kategori: Havayolu

Ulaştırma Bakanı Yıldırım İstanbul'a yapılacak 3'üncü havalimanı ihalesi öncesi DÜNYA'ya yaptığı açıklamada, "Mevcut mağdur olmasın ama yeni havalimanına girecek işletmeciler için de cazip olsun, dengeyi arıyoruz" dedi.





3. havalimanı 2016’da hizmete açılacak


Yayın: 10-10-2012
Kategori: Havayolu

Türkiye’de havacılığın hız kesmeden büyüdüğünü söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının ilk etabını 2016'dan itibaren açmayı hedeflediklerini söyledi.





Doğu'dan Batı'ya Kurbanlık Sevkiyatı Başladı


Yayın: 10-10-2012
Kategori: Gıda

Kurban Bayram'nın yaklaşmasıyla birlikte doğu illerinden batı illerine kurbanlık sevki de hız kazandı.

 




Lojistik depolarla parlayan bölgeler


Yayın: 12-10-2012
Kategori: Depolama - Antrepo

İstanbul’da irili ufaklı toplam depo stoğu 4 milyon 731 bin 644 metrekareyi buluyor. Bunların da büyük bölümü merkeze yakın yerlerde.