e
Banner

Etiketler: izmir



İzmir, Doğu Akdeniz’in lojistik üssü olma yolunda…


Yayın: 15-09-2012
Kategori: Denizyolu

Tarih boyunca büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış, denizi ve limanlarıyla antik çağların en ünlü liman ve ticaret kentlerinden biri olan İzmir, bugün sadece Türkiye’nin üçüncü büyük metropolü ve önde gelen fuar merkezi olmakla kalmayıp, aynı zamanda Doğu Akdeniz’in en önemli ticaret merkezi olma özelliğini sürdürmekte. 





İzmir Avrupa’nın lojistik üssü olacak AMA NASIL?



Bir liman kenti olma özelliği ile Türkiye’nin dünyanın açılan kapılarından olan İzmir, bu yönüyle 2023 hedeflerine giden yolda dış ticaretin önemli merkezlerinden de biri olacak. Bu gerçekten hareketle İzmir’i ihracat kadar lojistikte de hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın üssü yapmak için harekete geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ilk rotasını Kemalpaşa olarak belirledi. Ancak Bakanlığın Kemalpaşa’yı Çandarlı Limanı ile entegre ederek bir lojistik köye dönüştürme girişimi sanayicileri ve lojistikçileri ikiye böldü.





İzmir’den lojistikte topyekün seferberlik!



İzmir Ticaret Odası, sanayiden tarıma, turizmden inşaata, ulaşımdan tekstile kadar pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren 70 bin üyesi ile İzmir ekonomisinin omurgasını oluşturuyor.





İzmir Limanı için 300 milyon dolarlık formül



İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ortaklığında yürütülen “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi” bölgenin kaderini değiştirecek.





İzmir Avrupa'nın en iyi liman kenti


Yayın: 30-10-2012
Kategori: Denizyolu
Etiketler: avrupa izmir liman

Venedik ve Oslo’yu ardında bırakan İzmir Avrupa’nın en iyi uğrak kenti oldu.

 




AKP ve CHP’nin İzmir ortaklığı!


Yayın: 05-11-2012
Kategori: Denizyolu

AKP ile CHP ilk kez İzmir’de bir ulaşım projesinde ‘ortak’ olmuştu.





Liman AVM’ye esnaf dava açtı


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Denizyolu
Etiketler: avm esnaf izmir liman

Kruvaziyer Liman Projesi içine AVM’yi de ekleyen Özelleştirme İdaresi’nin kararına karşı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de dava açtı.





İzmir yılda 700 milyon TL kazanacak


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir in, Türkiye ekonomisine önemli girdi sağlayan şehirlerden biri olduğunu belirterek, İzmirin her türlü altyapı sorununun giderilmesi gerektiğini söyledi.





‘Ulaştırma ve Transit Taşımacılığın Geleceği’



“Karadeniz, Orta Asya ve Ortadoğu Bölgelerinde Ulaştırma ve Transit Taşımacılığın Geleceği” Konulu Uluslararası Konferans İzmir’de Gerçekleşti





İzmir Körfezi'ne 300 milyon dolarlık dev



İzmir Körfezi'ne 300 milyon dolarlık dev yatırım yapılacak. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesi ile körfeze 2 kanal açılacak. Denizden çıkarılacak toprakla doğal habitat alanı oluşturulacak.