Banner

Etiketler: tcdd



TCDD bilişim yatırımlarıyla Yeni Demiryolu Çağı hazırlıyor



Yük taşımacılığındaki payını yükselterek uluslararası koridorlardaki rolünü güçlendirmeye odaklanan Türkiye demiryolu sektörünün başlattığı yatırım hamlesinde aslan payını bilişim alıyor. 





Türk Demiryolları'nın Serbestleşme Süreci Beklentiler ve Zorluklar


Yayın: 14-09-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın teşkilat ve görevlerini yeniden düzenleyen 26.09.2011 tarihli ve 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girmesi ve bu kararname kapsamında Bakanlığa bağlı  Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün kurulması ile demiryolu sektörünün yeniden yapılandırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarının da önü açılmıştır.





Lojistik Merkezler


Yayın: 15-09-2012
Kategori: Bir Bakışta

Temmuz 2012 itibariyla lojistik sektörüne düşük maliyetli, daha hızlı ve güvenli hizmet sunma imkanı yaratacak lojistik merkezleri mercek altına aldık.




İnşallah kanun çıkacak, sektör atağa geçecek


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Demiryolu

Berlin'de düzenlenen "InnoTrans 2012" fuarında konuşan TCDD Genel Müdürü Karaman, "TCDD olarak, Türk demiryolu sanayisi olarak 'artık fuarlarda yavaş yavaş bizde varız' demek için mücadele ediyoruz" dedi.




Alstom Transport, TCDD’ye talip oldu


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Demiryolu

'Innotrans Berlin 2012'ye katılan Alstom Transport, fuarda Türk gazetecilerin sorularını yanıtlarken TCDD özelleştirilirse talip olacaklarını açıkladı.




60 yıllık demiryolu hattı yenileniyor


Yayın: 23-09-2012
Kategori: Demiryolu

TCDD Erzurum 45. Yol Bakım ve Onarım Müdürü Suat Ocak, 2012 yılı programında yer alan Erzurum-Kars arasındaki 217 kilometrelik demiryolunun 124 kilometresinde çalışma yaptıklarını söyledi.

 




Binali Yıldırım: Rekabet, hizmete hız kazandırıyor



Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Yıldırım, TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen İzmir Körfez’i Projesi konusunda böyle yorum yaptı…

 




TCDD 156 yaşında


Yayın: 24-09-2012
Kategori: Demiryolu

TCDD'nin 156'ncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara Gar'da düzenlenen etkinliklere, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yahya Baş, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve davetliler katıldı.

 




Yük trenine bombalı saldırı


Yayın: 25-09-2012
Kategori: Demiryolu

Kahramanmaraş’ta yük treninin geçişi sırasında uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu raylarda ve trende hasar oluştu. Alınan bilgilere göre, Narlı beldesinden hareket eden 53772 sefer sayılı yük treninin geçişi esnasında daha önce raylara döşenen bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Ölen ya da yaralanın olmadığı patlama sonucu trende ve raylarda hasar oluştu.

 




Bozüyük Lojistik Merkezi Projesi sözleşmesi imzalandı



TCDD Bozüyük Lojistik Merkezi Projesi Altyapı ve üstyapı inşaat işleri ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı